طرز تهیه اشکنه

طرز تهیه اشکنه گوجه تبریزی بوشهری کرمانی بدون شنبلیله خراسانی اصفهانی

اشکنه یکی از انواع کهن خوراک های ایرانی است که در جای جای ایران به شکل های مختلفی تهیه می شود. ریشه این خوراک به نواحی خراسان بر می گردد. تهیه این خوراک بسیار سریع و راحت است و معمولا در آن مرغ یا گوشت نمی ریزند و به نوعی تقریبا گیاهی تهیه می شود. وجه اشتراک تمام دستورها پیاز داغ و آرد است که باعث قوام آمدن اشکنه می شود. ما در این دستور اشکنه ساده یا همان اشکنه پیاز و سیب زمینی را برایتان تهیه کرده ایم. می توانید این غذای خوشمزه را در کاسه های بزرگ آبگوشت خوری سرو کنید و هنگام میل کردن کمی نان در آن خرد کنید. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه اشکنه در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
تخم مرغ۴ عدد
سیب زمینی۱ عدد
استاک ( آب گوشت )۶ پیمانه
پیاز۲ عدد
آرد گندم۴ قاشق غذا خوری
شنبلبله۲ قاشق سوپ خوری
روغن زیتونبه میزان لازم
نمک، فلفل  زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه اشکنه

مرحله اول

مثل اکثر خوراک های لذیذ ایرانی، برای درست کردن اشکنه ساده هم باید در ابتدا کمی پیاز داغ داشته باشید. پیازها را شسته و پوست بگیرید سپس آن ها را به اندازه های یکسان نگینی خرد کنید. قابلمه مناسبی را بر روی حرارت قرار دهدی.

مرحله دوم

سپس پیازها را با کمی روغن در آن تفت دهید. می توانید پیاز را به شکل طلایی یا کمی تیره تر سرخ کنید. در ظرفی جدا کمی روغن زیتون بریزید و سپس آرد را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن به شکل کامل گرفته شود.

مرحله سوم

سپس زردچوبه هم به آن اضافه کرده و کاملا تفت دهید تا زردچوبه کمی تغییر رنگ بدهد و آنتی اکسیدان اش آزاد شود. حالا باید استاک یا همان آب گوشت صاف شده بدون چربی را در چند مرحله و به تدریج به آرد اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله چهارم

در این مرحله بعد از اینکه کمی آرد حل شد، دوباره کمی دیگر از استاک را اضافه کرده و باز هم هم بزنید. با این روش دیگر آرد گوله نمی شود. بعد از اینکه کاملا به شکل یک دست حل شد، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم

اگر آب گوشت نداشتید می توانید از یک قرص گوشت حل شده در آب استفاده کنید. حالا پیاز داغ را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا کاملا بپزد و جا بیفتد. در این مرحله سیب زمینی را پوست بگیرید.

مرحله ششم

سپس به صورت نگینی خرد کنید و به اشکنه اضافه کنید. تخم مرغ ها در ظرفی تمیز ریخته و با همزن دستی یا چنگال بزنید تا جایی که به شکل کامل زرده و سفیده با هم مخلوط شود. تخم مرغ ها را در چند مرحله به اشکنه اضافه کنید.

مرحله هفتم

در این مرحله بعد از هربار، حتما آن را هم بزنید تا تکه های تخم مرغ به اندازه های کوچک ببندد و اشکنه شما شکل زیباتر و مجلسی تری داشته باشد. چند دقیقه بعد از اینکه تخم مرغ ها خودش را گرفت زیر شعله را خاموش کنید.

مرحله هشتم

سپس اشکنه را با کمی شنبلیله خشک تزئین کنید و آن را برای عزیزانتان سرو کنید. نوش جان. انواع و اقسام گوناگونی اشکنه وجود دارد و به شکل های مختلفی طعم دار می شود. در صورت تمایل می توانید کمی رب گوجه فرنگی به این دستور اضافه کنید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 خرداد 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.