طرز تهیه حمص یا هوموس معروف لبنانی مرحله به مرحله
طرز تهیه حمص
حمص، از غذاهای محبوبی است که در کشورهای عربی و همین طور مدیترانه ای تهیه می شود. این غذای خوشمزه بیشتر در کنار سایر مزه ها و ب عنوان پیش غذا سرو می شود. خوشبختانه این غذا کاملا گیاهی است و حتی گیاهخواران نیز می توانند دستور اصلی آن را بدون هیچ تغییر دنبال کرده و از طعم حمص شگفت انگیز لذت ببرند. حمص ارزش غذایی بالایی دارد. مقادیر فراوانی آ، ویتامین ب، پروتئین، ویتامین سی و فولات در حمص یافت می شود. به دلیل وجود فیبر بالا در این خوراکی خوشمزه، مصرف آن برای دستگاه گوارش نیز بسیار سودمند است. امروزه این غذای محبوب در تمام دنیا مصرف می شود. ما در این مقاله شما را با نحوه مصرف حمص آشنا می کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حمص در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود پخته شده | ۱ فنجان |
سیر | ۲ تا ۳ حبه |
ارده | ۳ قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | به میزان لازم |
آب لیمو ترش تازه | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
سماق | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه حمص
مرحله اول
برای تهیه حمص خوشمزه به روش لبنانی ابتدا نخودها را باید مانند تمامی حبوبات از شب بخیسانید. برای این منظور نخودها را درون یک کاسه مناسب بریزید و تا ۱ بند انگشت رویشان آب بگیرید. بهتر است چند بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
اگر به شکل ناگهانی هوس حمص کردید و وقت کافی برای خیساندن نخود نداشتید؛ می توانید از کنسرو نخود طلایی استفاده کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که حتما قبل از شروع آشپزی، آب کنسرو نخود را دور بریزید.
مرحله سوم
در این مرحله نخود خیس خورده را با مقداری آب درون یک قابلمه مناسب بریزید و به مدت یک ساعت بپزید تا کاملا پخته و نرم شود. برای اینکه حمص شما کاملا نرم و لطیف شود بهتر است تا بعد از پخته شدن نخود، پوسته آن را جدا کنید.
مرحله چهارم
پس از اینکه پوست های نخود را جدا کردید، آنرا درون غذاساز یا مخلوط کن ریخته و با سرعت بالا آن را مخلوط کنید تا خمیر صاف و نرمی به دست بیاید. در روش سنتی و بدون غذاساز، نخود را آن قدری در هاون می کوبیدند تا به شکل کامل له شود.
مرحله پنجم
به نخود له شده ارده، سیر, آب لیموترش و همین طور نمک را اضافه کنید. با یک قاشق کمی هم زده و دوباره اجازه دهید تا برای مدت ۵ دقیقه دیگر نیز این مخلوط هم بخورد. این کار کمک می کند تا تمامی مواد به خورد هم رفته و با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم
حمص را بر روی ظرف مورد نظر ریخته و رویش را با کمی روغن زیتون، جعفری خرد شده و سماق تزئین کنید. بهتر است این پیش غذای خوشمزه و مقوی را با نان پیتا سرو کنید. البته می توانید از سایر نان های ترد نیز استفاده کنید.
- منبع :
- ashpazi_turkishfood