طرز تهیه مرغ جنگلی، غذای خوشمزه و لذیذ به روش سنتی
طرز تهیه مرغ جنگلی
مرغ جنگلی یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل شمالی است که طعمی فوق العاده دارد، این مرغ خوش طعم شکم پر را میتوانید به روشهای مختلف با مواد متنوعی درست کنید، مرغ جنگلی برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب و شیک است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه مرغ جنگلی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
مرغ زیر ۱ کیلو گرم | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
حریره سیر | ۱ قاشق چای خوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چای خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چای خوری |
آلو جنگلی | ۱۰ عدد |
زرشک | ۳ قاشق غذا خوری |
رب ازگیل | ۲ قاشق غذا خوری |
تره و گشنیز و جعفری | ۱۵۰ گرم از هر کدام |
شنبلیله | ۵۰ گرم |
چوچاق خرد شده | ۴ قاشق غذا خوری |
آب نارنج | ۴ قاشق غدا خوری |
آب جوش | ۱ لیوان |
پودر دود | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | ۲ قاشق چای خوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذا خوری |
سیب زمینی | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
برنج | به تعداد نفرات |
زعفران دم کرده برای تزئین برنج | به مقدار لازم |
زرشک تفت داده شده برای تزئین | ۲ قاشق غذا خوری |
خلال پسته برای تزئین | ۲ قاشق غذا خوری |
نعنا و ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
فلفل سبز شیرین برای دورچین | ۶ تا ۷ عدد |
لیمو ترش برش زده شده برای دورچین | ۱ عدد |
مواد لازم برای مرینیت | مقدار مواد |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چای خوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چای خوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق چای خوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چای خوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چای خوری |
طرز تهیه مرغ جنگلی
مرحله ۱: شستن و خرد کردن سبزیها
ابتدا سبزیهای مخصوص که شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و چوچاق است را تمیز بشورید، داخل سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود و کاملاً خشک شوند، بعد از این که سبزیها خشک شدند، آنها را کاملا ریز خرد و ساطوری کنید.
مرحله ۲: سرخ کردن سبزیها
بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس سبزیهای خرد شده را در تابه بریزید، سرخ کنید تا آب آنها جمع شود و سبزیها کمی تیره شوند در هنگام سرخ شدن، سبزیها را هم بزنید تا نسوزند.
مرحله ۳: برداشتن تابه از روی حرارت
وقتی که سبزیها خوب سرخ شدند و عطر آنها پخش شد، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه آن کم شود، میتوانید از سبزی سرخ شده که از قبل آماده کردهاید هم برای درست کردن این غذا استفاده کنید.
مرحله ۴: شستن مرغ و ریختن زعفران در آب جوش
سپس یک مرغ کوچک را تمیز کنید و بشورید، مرغ را لازم نیست خرد کنید، بعد مرغ را کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود، سپس مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید.
مرحله ۵: دم کردن زعفران و گرفتن آب نارنج
بعد اجازه دهید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد، هر چقدر مقدار آن بیشتر باشد، رنگ، طعم و عطر غذا بهتر میشود، سپس چند نارنج تازه را تمیز بشورید، با چاقو از وسط نصف کنید و آب آنها را بگیرید.
مرحله ۶: ترکیب کردن ادویهها و اضافه کردن آب نارنج به آنها
سپس در یک ظرف ادویهها که شامل فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و پودر زنجبیل است را به مقدار مناسب با توجه به سلیقه خودتان بریزید و با هم ترکیب کنید، بعد آب نارنج را به ادویهها اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
مرحله ۷: اضافه کردن روغن زیتون و زعفران به مخلوط و مرینیت کردن مرغ
بعد از آن مقداری روغن زیتون روی مخلوط ادویهها و آب نارنج بریزید، هم بزنید، سپس مقداری هم زعفران دم کرده روی مواد بریزید، با آنها مخلوط کنید، بعد به وسیله یک فرچه از مخلوط مواد مرینیت روی مرغ بمالید و آن را کاملاً با مواد مرینیت آغشته کنید.
مرحله ۸: قرار دادن مرغ در یخچال و استراحت آن
توجه کنید که همه قسمتهای مرغ با مواد مرینیت پوشانده شود تا عطر و طعم ادویهها به خورد مرغ برود سپس روی ظرف را بپوشانید و در یخچال قرار دهید، اجازه دهید تا مرغ به مدت ۳ ساعت در یخچال استراحت کند تا کاملاً مزهدار شود و جا بیفتد.
مرحله ۹: سرخ کردن هر دو طرف مرغ در روغن داغ
بعد از این زمان مرغ را از داخل یخچال بیرون بیاورید بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود سپس مرغ را داخل تابه سرخ کنید، وقتی یک طرف مرغ خوب سرخ و طلایی رنگ شد آن را برگردانید.
مرحله ۱۰: برداشتن مرغ سرخ شدا از روی حرارت و خرد کردن پیاز
اجازه دهید تا طرف دیگر مرغ هم طلایی رنگ شود توجه کنید که همه قسمتهای مرغ کاملا طلایی رنگ و سرخ شوند بعد از آن ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، بعد از آن یک پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید.
مرحله ۱۱: تفت دادن پیازها در روغن داغ
بعد در یک قابلمه مقداری روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازهای خرد شده را داخل قابلمه بریزید با روغن داغ تفت دهید تا کاملاً سبک و شیشهای شوند و بافت آنها نرم شود، پیازها را باید تقریباً ۵ دقیقه تفت دهید.
مرحله ۱۲: اضافه کردن زردچوبه و سیر و تفت دادن آنها
سپس مقداری زردچوبه را به پیازها اضافه کنید، با آنها تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود و پیازها طلایی رنگ شوند، برای تفت دادن زردچوبه یک دقیقه کافی است، سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید و داخل قابلمه بریزید کمی تفت دهید.
مرحله ۱۳: اضافا کردن سبزی سرخ شده و نمک به مواد
بعد اجازه دهید تا عطر سیرها پخش شود، در هنگام تفت دادن سیرها مدام آنها را هم بزنید بعد از آن سبزی سرخ شده را در قابلمه بریزید، با بقیه مواد تفت دهید تا عطر و طعم همه مواد به خورد هم برود سپس کمی نمک اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
مرحله ۱۴: اصافه کردن رب گوجه فرنگی و رب ازگیل به مواد
سپس مقداری رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید، با بقیه مواد تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود، رنگ آن در مواد باز و کمی تیرهتر شود، بعد از آن با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری رب ازگیل به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۱۵: اضافه کردن پودر دود و بقیه مواد مرینیت به مخلوط مواد
بعد همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید تا عطر و طعم رب ازگیل به خورد آنها برود، سپس کمی پودر دود داخل قابلمه بریزید، هم بزنید و با بقیه مواد مخلوط کنید تا عطر آن پخش شود، بعد مابقی مواد مرینیت را داخل قابلمه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
مرحله ۱۶: اضافه کردن آلو جنگی به مواد داخل قابلمه
سپس مقداری آلو جنگلی را که از قبل در آب خیس کردهاید و بافت آنها کاملاً نرم شده است، در قابلمه بریزید، مقدار آلو جنگلی بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و میتوانید مقدار آن را تغییر دهید، آلو جنگلیها را در این غذا میتوانید به دلخواه کمتر یا بیشتر بریزید.
مرحله ۱۷: اضافه کردن زرشک به مواد و پر کردن شکم مرغ با مخلوط
بعد از آن مقداری زرشک تازه هم در قابلمه بریزید و با بقیه مواد مخلوط کنید، همه مواد را با هم به مدت دو دقیقه خوب تفت دهید، بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس مقداری از مواد قابلمه را بردارید، داخل شکم مرغ بریزید تا کاملا پر شود.
مرحله ۱۸: قرار دادن مرغ شکم پر روی بقیه مواد داخل قابلمه
سپس یک سیب زمینی را پوست بگیرید، بعد بشورید سیب زمینی را داخل شکم مرغ با فشار قرار دهید تا مواد داخل آن بیرون نریزد، بعد از آن مرغ را روی مابقی مواد داخل قابلمه قرار دهید، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا کم کم مرغ جنگلی بپزد.
مرحله ۱۹: اضافه کردن آب جوش در قابلمه و پختن مرغ
سپس مقداری آب جوش در قابلمه روی مخلوط مواد بریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ به مدت ۲ ساعت با مخلوط مواد بپزد، کاملا مغز پخت و آماده شود، بعد از این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی از حرارت آن کم شود.
مرحله ۲۰: ریختن برنج در ظرف مناسب و تزئین آن
بعد از آن برنج را که در حین پختن مرغ جنگلی آماده کردهاید و خوب دم کشیده است، از روی حرارت بردارید، سپس برنج را داخل یک ظرف مناسب بریزید، روی آن را با مقداری زعفران دم کرده، زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزئین کنید.
مرحله ۲۱: ریختن مرغ جنگلی در طرف مناسب و تزئین آن
سپس مرغ جنگلی را هم داخل یک ظرف مناسب سرو بریزید با چند برگ نعنا ریحان و شوید تازه آن را تزئین کنید، برای تزئین مرغ جنگلی هم میتوانید از زرشک تفت داده شده استفاده کنید و زرشکها را روی مرغ بریزید، برای تزئین طبق سلیقه خودتان عمل کنید.
مرحله ۲۲: چیدن انواع دورچین و تزئین آنها
بعد یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید، به شکل حلقهای برش بزنید، آنها را در یک ظرف دیگر بچینید، چند فلفل سبز شیرین را هم تمیز بشورید و کنار لیمو ترشها قرار دهید، برای دورچین این غذا میتوانید به دلخواه و با سلیقه خودتان از زیتون پرورده هم استفاده کنید. در آخر مرغ جنگلی را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار شمالی همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، زیتون،سیر، سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی و مهمانیها سرو کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- چراغ خواب اتاق کودک؛ ۱۵ مدل با طرح حیوانات کارتونی بامزه و دوستداشتنی
- النگو طلا دخترانه؛ ۱۵ عکس خاص از النگوهای دخترونه سبک و خوشدست
- اگر به دنبال لباس مجلسی زنانه خاص و شیک هستید؛ این ۱۵ مدل را حتماً ببینید!
- مانتو مناسب فصل بهار؛ ۱۵ نمونه با طرحای گلدار و رنگای پاستلی قشنگ
- دستبند مهره ای شیک زیبا؛ ۱۵ طرح خاص برای استایل شیک و متفاوت
- مانتو عروسکی تینیجری ؛ ۱۵ مدل راحت و خنک مخصوص دخترای نوجوان و پرانرژی
- منبع :
- chef.big2020