طرز تهیه کرفس پلو، غذای سنتی و بسیار خوشمزه!
طرز تهیه کرفس پلو
کرفس پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت درست میشود برای درست کردن این غذا میتوانید از روشهای مختلف و مواد متنوعی استفاده کنید، کرفس پلو را میتوانید با توجه به سلیقه خودتان با گوشت یا بدون گوشت آماده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کرفس پلو در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
برنج | ۳ پیمانه |
گوشت | ۳۰۰ گرم |
پیاز درشت که ریز خرد شده | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
ساقه کرفس ریز خرد شده | ۲ پیمانه |
هویج ریز خرد شده | ۱ پیمانه |
برگ کرفس ریز خرد شده | ۲ پیمانه |
جعفری ریز خرد شده | ۱ پیمانه |
نعناع تازه یا نعناع خشک | ۲ قاشق غذا خوری یا ۱ قاشق غذا خوری نعناع خشک |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دارچین و پودر تخم گشنیز | به مقدار لازم |
زیره و جوز هندی | به مقدار لازم |
ریحان، نعنا و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
لیمو ترش تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کرفس پلو
مرحله ۱: شستن و خرد کردن ساقه و برگ کرفس
ابتدا کرفسها را تمیز بشورید، بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود سپس ساقه آنها را جدا کنید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید داخل یک ظرف بریزید و کنار بگذارید برگهای کرفس را هم ریز خرد کنید، آنها را داخل ظرف دیگری بریزید.
مرحله ۲: شستن و خرد کردن سبزیها
سپس مقداری جعفری و نعنای تازه را تمیز بشورید، در سبد بگذارید تا آب اضافی آنها برود سپس سبزیها را ریز خرد کنید، داخل ظرفی قرار دهید اگر نعنای تازه در دسترس نبود میتوانید از مقدار کمتری نعنای خشک استفاده کنید و در غذا بریزید.
مرحله ۳: خرد کردن هویجها و چرخ کردن گوشت
هویجها را پوست بگیرید به شکل نگینی و ریز خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید، سپس مقداری گوشت را هم چرخ کنید، در ظرفی بریزید و کنار بگذارید برای این غذا به دلخواه میتوانید از گوشت استفاده نکنید اما در این صورت از عصاره گوشت یا مرغ استفاده کنید.
مرحله ۴: دم کردن زعفران
مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید به آن آب جوش اضافه کنید، بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و هر چقدر که بیشتر باشد در نهایت طعم غذا بهتر و رنگ آن طلاییتر میشود.
مرحله ۵: خرد کردن و تفت دادن پیاز
سپس پیاز را پوست بگیرید، بشورید به شکل نگینی و ریز خرد کنید، در یک تابه مقداری روغن بریزید، بعد تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس پیازها را در آن بریزید، مدام هم بزنید و تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند.
مرحله ۶: اضافه کردن سیر و زردچوبه و تفت دادن آنها
بعد چند حبه سیر را پوست بگیرید، کاملاً ریز خرد کنید یا با رنده ریز رنده کنید به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر در آنها پخش شود سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید، تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود و پیازها طلایی رنگ شوند.
مرحله ۷: اضافه کردن ادویهها و گوشت چرخ کرده
بعد ادویههای دیگر را که شامل فلفل سیاه، دارچین، پودر تخم گشنیز، زیره و جوز هندی است در تابه بریزید، کمی تفت دهید تا عطر ادویهها پخش شود، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نمک به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله ۸: اصافه کردن هویج و ساقه کرفس و تفت دادن آنها
وقتی که گوشت چرخ کرده خوب تفت داده شد و همه مواد با هم مخلوط شدند سپس هویجهای نگینی را به مواد اضافه کنید دوباره کمی تفت دهید تا رنگ آنها طلایی رنگ شود سپس ساقههای کرفس را به مواد اضافه کنید، دوباره کرفسها را تفت دهید.
مرحله ۹: اضافه کردن رب گوجه و تفت دادن آن
بعد در تابه را بگذارید، اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه همه مواد با هم بپزند، کمی سبک شوند و بافت آنها نرمتر شود، سپس در تابه را بردارید مقداری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید، رب را خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
مرحله ۱۰: اضافه کردن سبزیها و تفت دادن آنها
وقتی که رنگ رب گوجه در مواد باز شد و از حالت خامی خارج شد سپس سبزیها را که ریز خرد کردهاید به مواد اضافه کنید، کمی تفت دهید تا عطر و طعم آنها به خورد مواد برود، سبزیها باید کاملاً نرم شوند و تغییر رنگ دهند، تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله ۱۱: جوشاندن برنج در آب
سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند وقتی آب شروع به جوشیدن کرد برنجها را که از شب قبل یا از چند ساعت قبل خیس کردهاید داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی با هم بجوشند.
مرحله ۱۲: آبکش کردن برنج
بعد از تقریباً ۵ تا ۶ دقیقه که برنجها با آب جوشیدند طوری که هنوز حالت خامی دارند قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنجها را آبکش کنید، سپس در سبد بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی برنجها خارج شود، در این فاصله برای غذا ته دیگ درست کنید.
مرحله ۱۳: درست کردن تهدیگ
برای درست کردن ته دیگ ابتدا در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید سپس کمی زردچوبه و دارچین به آن اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و عطر دارچین پخش شود زرد چوبه هم باعث میشود که تهدیگ در نهایت خوش رنگتر شود.
مرحله ۱۴: ریختن برنج روی تهدیگ و اضافه کردن زعفران
سپس نان لواش را که به شکل مثلثهای هم اندازه برش دادهاید در کنار هم بچینید تا کاملا ته ظرف را بپوشاند، سپس یک لایه از برنج را روی نانها بریزید، کاملاً سطح آن را صاف کنید سپس مقداری از زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و پخش کنید.
مرحله ۱۵: ریختن مخلوط مواد روی برنج
بعد از آن مقداری از مواد را که آماده کرده بودید روی برنج بریزید دوباره یک لایه دیگر برنج، مقداری زعفران دم کرده غلیظ و یک لایه از مخلوط مواد را روی آن بریزید، پخش کنید، سپس لایه آخر را برنج بریزید کمی هم زعفران دم کرده روی برنج بریزید.
مرحله ۱۶: اضافه کردن آب و دم انداختن برنج
بعد مقدار کمی آب روی برنج بریزید تا خوب دم بکشد سپس در قابلمه را محکم ببندید، اجازه دهید تا روی حرارت ملایم به مدت تقریباً یک ساعت دم بکشد و همه مواد با هم خوب بپزند، در این صورت عطر و طعم همه مواد با هم مخلوط میشود.
مرحله ۱۷: تزئین کرفس پلو
قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید تا مقداری از حرارت اولیه آن کم شود بعد کرفس پلو را داخل یک ظرف مناسب بریزید، با چند برگ نعنا، شوید و ریحان تازه آکرفس پلو را تزئین کنید چند برش لیمو ترش تازه هم در کنار ظرف کرفس پلو قرار دهید. در آخر کرفس پلورا به عنوان یک غذای خوش طعم و ساده همراه با سالاد، ترشی، ماست موسیر، انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی و مهمانیها سرو کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- گوشواره شیک و مدرن حلقه ای؛ با این 15 طرح جدید، خاصترین باش!
- شومیز رنگی مینیمال زنانه؛ ۱۵ عکس جذاب برای داشتن استایل شیک و راحت
- دستبند بافتنی دخترونه خاص؛ ۱۵ ایده منحصر بهفرد که همه عاشقشون میشن
- مانتو مشکی برای محرم؛ ۱۵ مدل جدید و پرفروش در بازار ایران
- مانتو دانشجویی تابستانی شیک؛ ۱۵ مدل جذاب برای روزهای گرم تابستان
- کارت دعوت عروسی؛ ۱۵ نمونه کارتهای کلاسیک و شیک مناسب جشنهای رسمی