طرز تهیه سیب پلو، غذای سنتی خوشمزه و اقتصادی!

طرز تهیه سیب پلو

طرز تهیه سیب پلو, طرز تهیه سیب پلو با شوید , طرز تهیه سیب پلو کته , سیب پلو شیرازی , طرز تهیه سیب پلو با شوید کته , سیب پلو با گوشت چرخ کرده , طرز تهیه سیب پلو قرمز , طرز تهیه سیب پلو با گوجه , سیب پلو کرمانشاهی ساده

سیب پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل کرمانشاهی است که خیلی راحت به روش‌های مختلف با مواد محدود و در دسترسی می‌توانید آن را درست کنید این غذای خوش طعم و پرطرفدار برای پذیرایی و مهمانی‌ها بسیار مناسب و ساده است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سیب پلو در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازممقدار مواد
برنج۱ و نیم پیمانه
سیب زمینی بزرگ۱ عدد
شویدبه مقدار لازم
بال مرغبه مقدار لازم
زعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه۱ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
پودر سیر و پولبیبربه مقدار لازم
شوید و ریحان و نعنا تازه برای تزئینبه مقدار لازم

طرز تهیه سیب پلو

مرحله ۱: دم کردن زعفران

ابتدا مقداری زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود مقدار زعفران بستگی به سلیقه و ذائقه خودتان دارد، هر چقدر مقدار زعفران بیشتر باشد در نهایت طعم بهتری به غذا می‌دهد.

مرحله ۲: ریختن زعفران دم کرده روی بال‌های مرغ

سپس روی تعدادی بال مرغ که از قبل تمیز شسته‌اید با چاقوی تیز چند برش ایجاد کنید این کار باعث می‌شود که عطر و طعم همه مواد بیشتر به خورد بال‌ها برود و بال‌ها را کاملاً مزه‌دار کند سپس زعفران دم کرده را روی بال‌ها بریزید، با هم مخلوط کنید.

مرحله ۳: اضافه کردن آب لیمو ترش به بال مرغ

بعد از آن یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید از وسط نصف کنید آب آن را بگیرید، روی بال‌های مرغ بریزید تا طعم لیمو ترش به خورد بال‌ها برود اگر لیمو ترش تازه در دسترس نبود می‌توانید از آبلیمو آماده استفاده کنید و مقداری روی بال‌ها بریزید.

مرحله ۴: اضافه کردن ادویه‌ها به بال مرغ‌ها

سپس ادویه‌ها را که شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر به دلخواه و با سلیقه خودتان مقداری پولبیبر است به بال‌ها اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و عطر ادویه‌ها پخش شود، به خورد بال‌ها برود، همه مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید.

مرحله ۵: قرار دادن بال‌های مرغ در یخچال

بعد روی ظرف را بپوشانید، در یخچال قرار دهید اجازه دهید تا بال‌های مرغ به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت کنند و کاملاً مزه‌دار شوند، بعد مقداری برنج را در یک ظرف بریزید، روی آن مقداری آب و کمی نمک بریزید تا خیس بخورد.

مرحله ۶: خیس کردن برنج و شستن شوید

سپس اجازه دهید تا برنج به مدت ۱ ساعت خیس بخورد، چون این غذا به روش دمپخت درست می‌شود لازم نیست که برنج خیلی خیس بخورد، در این فاصله شوید‌های تازه را تمیز کنید، بشورید، بعد آن‌ها را در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله ۷: خرد کردن شویدها و سیب زمینی‌ها

وقتی شویدها خشک شدند آن‌ها را با یک چاقوی تیز کاملاً ریز خرد و ساطوری کنید سپس سیب زمینی را پوست بگیرید به شکل نگینی در اندازه‌های کوچک خرد کنید، بعد سیب زمینی‌های خرد شده را بشورید، در سبد بریزید تا آب آن‌ها خارج شود.

مرحله ۸: پختن برنج

سپس برنج خیس خورده را داخل یک قابلمه بریزید روی آن مقداری آب بگیرید به طوری که آب کاملاً سطح برنج را بپوشاند و کمی بالاتر از آن قرار بگیرد بعد قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند و به تدریج آب آن جمع شود.

مرحله ۹: اضافه کردن سیب زمینی، روغن و نمک به برنج

وقتی آب به جوش آمد سیب زمینی‌ها را روی برنج‌ها در قابلمه بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند مقداری روغن و کمی نمک در قابلمه برنج بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند بعد اجازه دهید تا آب برنج بجوشد و جمع شود.

مرحله ۱۰: اضافه کردن شوید و روغن محلی به برنج

وقتی آب برنج جمع شد شوید را به آن اضافه کنید، هم بزنید تا شوید و برنج کاملاً با هم مخلوط شوند و عطر شوید در برنج پخش شود بعد از آن مقداری روغن محلی کرمانشاهی روی برنج بریزید، خوب هم بزنید تا ذوب شود و کاملاً به خورد برنج‌ها برود.

مرحله ۱۱: چیدن بال‌های مرغ مزه‌دار شده کف قابلمه

بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید سپس بال‌های مرغ که خوب مزه‌دار شده‌اند را از یخچال بیرون بیاورید، در یک قابلمه دیگر مقدار کمی روغن بریزید، کف قابلمه را کاملاً چرب کنید سپس بال‌های مزه‌دار شده را در قابلمه بچینید.

مرحله ۱۲: ریختن برنج روی بال‌ها و دم انداختن برنج

بال‌های مرغ باید کاملاً کف قابلمه را بپوشاند سپس ترکیب برنج، شوید و سیب زمینی‌ها را روی بال‌ها بریزید، با یک لیسک یا پشت قاشق سطح برنج را صاف کنید سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله ۱۳: تزیین کردن سیب پلو

سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود، بعد سیب پلو را داخل یک ظرف مناسب بکشید و روی آن ته اندازه بال‌ها را بچینید، با چند برگ نعنا، ریحان و شوید تازه تزئین کنید، برای تزئین برنج طبق سلیقه خودتان عمل کنید. در آخر سیب پلو را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار همراه با سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات برای پذیرایی و مهمانی‌ها سرو کنید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 25 آذر 1402

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.