طرز تهیه جوجه ترش خوشمزه گیلانی با سبزیجات معطر

طرز تهیه جوجه ترش خوشمزه گیلانی با سبزیجات معطر

طرز تهیه جوجه ترش جوجه ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالتش متعلق به استان گیلان است، برای …

طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه شنیسل مرغ شنیستل مرغ یکی از غذاهای بسیار خوشمزه آلمانی است. شنیسل مرغ یکی از غذاهای خوشمزه ای است که می …

آموزش طرز تهیه کیک مرغ ساده و خوشمزه مجلسی با گوشت مرغ

آموزش طرز تهیه کیک مرغ ساده و خوشمزه مجلسی با گوشت مرغ

طرز تهیه کیک مرغ کیک مرغ یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مجلسی ایرانی است که بیشتر برای جشن تولدها تهیه می شود. …

طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۴ نفر  طرز تهیه ی کوفته خانگی  طرز تهیه کوفته تبریزی شکم پر  طرز تهیه کوفته تبریزی برای 8 نفر  طرز تهیه کوفته تبریزی ساناز سانیا  فیلم طرز تهیه کوفته تبریزی  طرز تهیه کوفته تبریزی اصل  طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ

کوفته یکی از غذاهای اصیل ایرانی و ترکی است که با روش های مختلف و مواد مختلف تهیه می شود. یکی از این کوفته ها، کوفته تبریزی است. در این دستور، گوشت چرخ کرده و برنج همراه با سبزی های معطر در آب کوفته، طبخ می شود. این کوفته ها مغز دار است. می توان از قیصی و زرشک و پیاز سرخ کرده و مغز گردو برای مغز آن استفاده کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوفته تبریزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۷ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
تره، ترخون، مرزه، جعفری، شوید و شنبلیلهاز هر کدام ۱۰۰ گرم
آویشن خشک۱ قاشق غذا خوری سرخالی
برنجنصف پیمانه
لپهنصف پیمانه
پیاز رنده شده۱ عدد بزرگ
پیاز نگینی۲ عدد بزرگ
تخم مرغ۱ عدد
رب گوجه۲ قاشق غذا خوری
کره۵۰ گرم
قیصی و زرشکبه مقدار دلخواه
سیب زمینی۱ عدد کوچک
ادویه گوشت و نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه کوفته تبریزی

مرحله اول

برای تهیه کوفته تبریزی مجلسی پیاز ها را شسته و پوست می کنیم. سپس یکی از آن ها را رنده کرده و دوتای دیگر را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. آب پیاز رنده شده را می گیریم و آب آن برای داخل سس استفاده می کنیم.

مرحله دوم

خود پیاز رنده شده و آب گرفته را بعدا در مواد کوفته مورد استفاده قرار می دهیم. سپس گوشت را درون غذا ساز می ریزیم یا آن را می کوبیم تا کش دار و منسجم شود. گوشت راداخل غذا ساز ریخته و ۲ تا ۳ دقیقه می زنیم تا منسجم شود.

مرحله سوم

سپس آن را درون یک ظرف مناسب ریخته و درب آن را به طور کامل می پوشانیم، سپس درون یخچال قرار می دهیم. لپه ها را با کمی آب و یک سیب زمینی کوچک درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا لپه ها پخته شود.

مرحله چهارم

برنج را از دو ساعت قبل با آب ولرم خیسانده ایم، درون یک قابلمه با کمی آب و زردچوبه می ریزیم و می گذاریم تا بپزد. دو پیاز دیگر را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. سپس یک قابلمه با کمی روغن را روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.

مرحله پنجم

سپس پیاز ها را درون قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. وقتی که پیاز ها طلایی شد، پیاز ها را از روغن خارج کرده و جدا می کنیم. روغن باقی مانده را روی حرارت قرار می دهیم و زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم.

مرحله ششم

۵۰ گرم کره و دو قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز شود. سپس یک و نیم لیتر آب جوش به آن اضافه می کنیم. سپس آب پیاز را به آن اضافه می کنیم و حرارت را خاموش کرده و کنار می گذاریم.

مرحله هفتم

برنج را که نیم پز شده و آب آن کشیده شده است کنار می گذاریم. سیب زمینی و لپه را هم که آب آن کشیده شده است با گوشت کوب برقی له می کنیم و کنار می گذاریم. حالا به تهیه مواد داخل کوفته ها می پردازیم.

مرحله هشتم

برای این کار، قیصی ها را که شسته و خیس خورده، خرد می کنیم. زرشک های شسته و آب کش شده را هم به قیصی ها اضافه می کنیم. نیمی از پیاز داغ هم به مواد داخل کوفته اضافه کرده و کنار می گذاریم. یک کاسه بر می داریم.

مرحله نهم

سپس گوشت و پیاز رنده شده و برنج نیم پز و لپه و سیب زمینی کوبیده شده و مابقی پیاز داغ را اضافه می کنیم. سبزی کوفته را هم که شسته و آبش کشیده شد، ریز خرد می کنیم و به آن اضافه می کنیم. می توان به جای مرزه تازه از ۲ قاشق مرزه خشک استفاده کرد.

مرحله دهم

سبزی های خشک هم اضافه کرده و یک تخم مرغ و نمک و فلفل و ادویه کاری و زردچوبه را اضافه کرده و مواد را با هم ورز می دهیم تا یکدست و منسجم شود. یک ظرف آب کنار دست قرار می دهیم و دستمان را خیس می کنیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله مواد کوفته را به اندازه یک پرتقال متوسط برداشته و با فشار دست هوا گیری می کنیم. سپس آن را باز کرده و از ترکیب قیصی درون آن قرار می دهیم و به صورت گرد با دست می پیچیم به طوری که درز آن مشخص نشود.

مرحله دوازدهم

حالا به آرامی شروع می کنیم به گرد کردن تا تمام هوای آن خارج شود و کاملا منسجم شود. پس از اماده شدن کوفته ها آنرا درون یک ظرف مناسب می چینیم. این کار را ادامه می دهیم تا تمام مواد، به صورت کوفته درآید.

مرحله سیزدهم

سس را روی حرارت قرار می دهیم و می گذاریم تا به جوش آید. سپس کوفته ها را درون سس می چینیم و کمی آب کوفته را روی آن می ریزیم. سس کوفته نباید غلیظ باشد و باید مناسب نون تلیت کردن باشد. ۱۰ دقیقه درب قابلمه نیمه باز باشد تا کوفته ها خودش را بگیرد.

مرحله چهاردهم

سپس درب قابلمه را بسته و می گذاریم تا کوفته ها مغز پخت شود. در ادامه کوفته های پخته را درون ظرف مناسب سرو قرار می دهیم و روی آن را با قیصی و زرشک به سلیقه خود تزیین می کنیم و در کنار ترشی و نان سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 13 تیر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.