طرز تهیه باقالی پلو با گوشت به روش مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت به روش مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت باقالی پلو با گوشت یکی از انواع غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با رسپی های …

طرز تهیه قلیه ربنیک؛ دستور پختی برای علاقه‌مندان به غذاهای محلی

طرز تهیه قلیه ربنیک؛ دستور پختی برای علاقه‌مندان به غذاهای محلی

طرز تهیه قلیه ربنیک یکی از دستورات پخت که شاید کمتر در میان صفحات کتاب‌های آشپزی به چشم بخورد، قلیه ربنیک است. این …

طرز تهیه آش بلغور خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه آش بلغور خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه آش بلغور آش بلغور یکی از انواع آش های خوشمزه و سنتی کشورمان است که با رسپی های مختلفی درست می …

طرز تهیه کوکوی غازیاغی

طرز تهیه کوکوی غازیاغی , دستور پخت کوکوی غازیاغی

کوکوی غازیاغی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و لذیذ است که از غذاهای اصیل کرمانشاهی است و با نوعی گیاه محلی به نام غازیاغی یا پاغازه درست می‌شود، این کوکو خوش طعم خیلی راحت و سریع آماده می‌شود و طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوکوی غازیاغی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
غازیاغی۴۰۰ گرم
تخم مرغ۴ عدد
آرد۱ و نیم قاشق غذا خوری
سیر۳ تا ۴ حبه
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
گوجه فرنگی۲ عدد
خیار شور۴ عدد

طرز تهیه کوکوی غازیاغی

مرحله اول

ابتدا غازیاغی را پاک کنید و در ظرفی بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و اجازه دهید تا چند دقیقه در آب بماند و گل و لای آن جدا شود و بعد آن‌ها را تمیز بشورید و آبکشی کنید و داخل آبکش بریزید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

مرحله دوم

سپس غازیاغی‌ها را ریز خرد کنید و داخل یک قابلمه بریزید و ۳ لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید و بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا خوب بپزند، غازیاغی دیر پز است پس اجازه دهید تا آب داخل قابلمه کامل جمع شود.

مرحله سوم

بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط سرد شود و سپس آن‌ها را داخل یک ظرف بریزید و بعد تخم مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و کاملا با غازیاغی‌ها مخلوط و یکدست شوند.

مرحله چهارم

سپس چند حبه سیر را پوست بگیرید و بشورید و با رنده ریز رنده کنید و داخل مواد بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا عطر سیر پخش شود و بعد مقداری هم آرد به مواد اضافه کنید و هم بزنید و با هم ترکیب کنید تا مخلوط کمی سفت و منسجم شود.

مرحله پنجم

بعد مقداری نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا عطر ادویه‌ها پخش شود و کاملا به خورد مواد برود، سپس روی ظرف را بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۲ ساعت استراحت کنند.

مرحله ششم

وقتی که مخلوط خوب استراحت کرد و طعم و عطر همه مواد کاملا با هم ترکیب شد، مایه کوکو را از یخچال بیرون بیاورید و سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و بعد مقداری از مایه کوکو را بردارید.

مرحله هفتم

مایه کوکو را در دست به شکل و اندازه دلخواه فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید، برای فرم دادن کوکوها می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید و مواد کوکو را داخل قالب در تابه بریزید و سرخ کنید، وقتی یک طرف کوکو‌ها طلایی شد آن‌ها را برگردانید.

مرحله هشتم

بعد از این‌ که طرف دیگر هم سرخ شد، کوکوها را از تابه خارج کنید و روی توری یا پارچه قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها کشیده شود و بعد تعدادی کوکوی غازیاغی را در ظرف مناسب بچینید و کنار ظرف چند برگ نعناع و ریحان تازه بگذارید.

مرحله نهم

سپس چند گوجه فرنگی را تمیز بشورید و حلقه‌ای خرد کنید و در ظرفی بچینید و مقداری هم خیار شور حلقه‌ای خرد کنید و کنار گوجه‌ها بچینید و کوکوی غازیاغی را همراه با نان تازه و گوجه فرنگی و خیار شور و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 1 تیر 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.