طرز تهیه شیرینی نارگیلی خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله
طرز تهیه شیرینی نارگیلی
شیرینی نارگیلی یکی از خوشمزهترین و مناسب ترین شیرینیهای عید است. شیرینی نارگیلی از نظر ظاهری شباهت زیادی به شیرینی گردویی دارد. البته رنگ و طعم این دو شیرینی کاملا متفاوت هست. این شیرینی خوشمزه دقیقا مانند شیرینی های قنادی است، چون هم روی آن براق و ترک دار و کریسپی است و هم بافت داخل آن نرم و خوشمزه و بسیار مناسب مهمانی ها میباشد. طرز تهیه راحتی دارد. فقط مرحله داغ شدن ممکن است کمی زمان ببرد، و دیگر چیز خاصی ندارد. باید دقت کرد غلظت مایع این شیرینی وقتی خنک می شود زیاد سفت نباشد، اگر سفت بود چند قاشق سفیده تخم مرغ و یا اگر شل بود کمی آرد برنج لطیف به آن اضافه شود تا به غلظت مناسب برسد. در این شیرینی چون مواد لازم خیلی مهم است از پیمانه استفاده نمی شود و حتماً مواد به گرم باید باشد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی نارگیلی در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم شیرینی نارگیلی | |
سفیده تخم مرغ | ۱۵۰ گرم |
پودر نارگیل چرب | ۱۵۰ گرم |
شکر | ۳۰۰ گرم |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
آب لیمو ترش تازه | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد برنج یا سفیده تخم مرغ اضافی برای تنظیم غلظت | در صورت نیاز |
پودر پسته | برای تزیین |
طرز تهیه شیرینی نارگیلی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نارگیلی پودر نارگیل پر چرب نیاز داریم که حتما از لوازم قنادی های معتبر تهیه می کنیم. همچنین سنگین بودن نارگیل نسبت به حجم آن نشان دهنده پر چرب بودن آن است. در ابتدای کار، شکر را داخل غذاساز می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله پودر نارگیل را اضافه می کنیم و نصف سفیده تخم مرغ را درون غذاساز می ریزیم و حسابی مخلوط می کنیم تا نارگیل حسابی نرم شود. داخل یک ظرف مواد را می ریزیم و مابقی سفیده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم.
مرحله سوم
سپس با لیسک کاملا مخلوط می کنیم. اگر غذا ساز نداشتیم دو بار مواد را با چرخ گوشت چرخ می کنیم. سپس ظرف مواد را روی بخار آب کتری قرار می دهیم و به روش بن ماری شروع به حل کردن مواد می کنیم.
مرحله چهارم
یعنی مداوم هم می زنیم تا شکر کاملا حل و مواد شروع به گرم شدن کند. البته ظرف با آب داغ ارتباط مستقیم ندارد و فاصله دارد. در ادامه از هم زدن دست نمی کشیم و ممکن است تا ۳۰ دقیقه این مرحله طول بکشد.
مرحله پنجم
مواد باید داغ شوند ولی نباید به جوش بیاید و میزان گرمی مواد باید طوری باشد که وقتی انگشت را داخل مایع شیرینی میکنیم داغ باشد ولی دست را نسوزاند و بتوانیم حرارت را تحمل کنیم، اگر دماسنج داشتیم، دما هشتاد درجه باشد.
مرحله ششم
مواد را از روی حرارت برمی داریم و اندازه یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه به آن اضافه می کنیم و بعد یک دوم قاشق چای خوری وانیل را اضافه می کنیم و کاملا مخلوط می کنیم و مواد را در دمای اتاق تا حداقل ۲ ساعت استراحت می دهیم تا خنک شود.
مرحله هفتم
بعد از دو ساعت استراحت مواد کاملا از حرارت افتاده و هم دمای محیط شده را داخل قیف می ریزیم و دقت کنیم که مواد غلظت مناسب را داشته باشد. در این مرحله فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد، روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
مرحله هشتم
قیف را عمودی نگه میداریم و با فشار مایع شیرینی را روی کاغذ روغنی پایپ می کنیم. دستمان را کمی چرب می کنیم روی شیرینی ها را کاملاً صاف می کنیم، مقداری پودر پسته برای تزیین روی شیرینیها می پاشیم.
مرحله نهم
در این مرحله به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر که ۱۰ دقیقه قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد می پزیم تا دور و روی شیرینی طلایی شود. توجه داشته باشید که باید دقت کنیم چون نارگیل خیلی حساس است و زود می سوزد.
مرحله دهم
در این مرحله دمای فر را از همیشه ۱۰ درجه پایین تر قرار میدهیم. بعد از پخت شیرینی و خاموش کردن فر پنج دقیقه اجازه میدهیم شیرینی ها داخل فر بماند و کمی از حرارت بیفتد. بعد سینی را از فر خارج میکنیم.
مرحله یازدهم
خیلی آرام شیرینی ها را از روی کاغذ جدا میکنیم. و در ظرف مناسب می چینیم. حتماً شیرینی نارگیلی را بعد از خنک شدن داخل ظرف دربسته و یخچال نگهداری میکنیم تا نرم و تازه بماند روی آن ترک دار و براق شود.
- منبع :
- vanillaa_cooking