طرز تهیه کماج همدان، خوشمزه و ساده به روش سنتی!
طرز تهیه کماج همدان
کماج همدان یکی از انواع کیکهای خوشمزه، لذیذ و اصیل همدان است که خیلی راحت به روشهای مختلف درست میشود این کیک خوش طعم، که بافتی سبک و لطیف دارد را میتوانید به عنوان یک میان وعده مناسب برای پذیرایی و مهمانیها استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کماج همدان در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد | ۱ و نیم لیوان دسته دار فرانسوی |
شکر | نصف لیوان |
ماست | نصف لیوان |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مربا خوری سر پر |
روغن مایع | ۵ قاشق غدا خوری |
کره یا روغن جامد | ۲۵ گرم یا ۴ قاشق غذا خوری |
پودر هل | ۱ قاشق چای خوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چای خوری |
مواد لازم برای رومال | مقدار مواد |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
وانیل | به مقدار لازم |
شکلات ذوب شده یا عسل رقیق شده برای تزئین | به مقدار لازم |
پودر یا خلال پسته و پودر نارگیل برای تزئین | به مقدار لازم |
معز گردو خرد شده یا معز فندق خرد شده برای تزئین | به مقدار لازم |
خلال بادام یا کنجد برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه کماج همدان
مرحله ۱: مخلوط کردن سفیده تخم مرغ با شکر
ابتدا تخم مرغ را بشکنید، سفیده و زرده را از هم جدا کنید، سفیده تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید، با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و بافت آن کاملا یکدست شود سپس مقداری شکر به سفیده تخم مرغ اضافه کنید.
مرحله ۲: اصافه کردن ماست به مخلوط مواد
بعد مخلوط شکر و سفیدههای تخم مرغ را هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یکدست شوند، بافت مخلوط تشکیل شده باید کمی کشدار و پفکی شود، سپس ماست را که به دمای محیط رسیده است به مخلوط مواد اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم ترکیب و یک دست شوند.
مرحله ۳: اصافه کردن روعن مایع و کره به مواد
سپس مقداری روغن روی مواد بریزید، هم بزنید تا روغن به خورد مواد برود و بافت مخلوط تشکیل شده یک دست و نرم شود، بعد مقداری کره به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب و یک دست شوند، کره باید به خورد مخلوط مواد برود.
مرحله ۴: اصافه کردن پودر هل و پودر زنجبیل به مواد
بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری پودر هل روی مواد بریزید، هم بزنید تا عطر هل در مخلوط پخش شود و بوی زهم تخم مرغ را بگیرد سپس مقداری پودر زنجبیل هم به مخلوط مواد اضافه کنید، با هم ترکیب کنید تا بافت یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۵: اصافه کردن بکینگ پودر و آرد به مخلوط مواد
سپس مقداری بکینگ پودر به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا با هم ترکیب شوند بعد آرد را که از قبل الک کردهاید و بافت آن سبک و یکدست شده است کم کم در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید، به آرامی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و خمیر جمع شود.
مرحله ۶: ریختن خمیر تشکیل شده در قیف
دقت کنید بافت خمیر در این مرحله چسبنده است، خمیر نیاز به ورز دادن و استراحت ندارد فقط باید آرد به شکل گلوله داخل خمیر باقی نماند و بافت آن یک دست شود، سپس خمیر تشکیل شده را داخل یک قیف یکبار مصرف بریزید، ته قیف را قیچی کنید.
مرحله ۷: چرب کردن تابه با روغن یا کره
داخل یک تابه را با کمی روغن یا کره چرب کنید بهتر است که از تابه نچسب استفاده کنید اما اگر از تابه دیگری استفاده کردید کاغذ روغنی کف تابه بیندازید در صورت استفاده از تابه رژیمی واشر آن را در بیاورید تا در تابه به طور کامل بسته شود.
مرحله ۸: پایپ کردن خمیر در تابه و فرم دادن به آن
بعد با قیف داخل تابه کماجها را با فاصله از هم پایپ کنید، اندازه کماجها بستگی به سلیقه خودتان دارد و میتوانید بزرگتر یا کوچکتر درست کنید بعد دستتان را به آرد آغشته کنید و با فشار انگشت روی خمیرها آنها را کف تابه به شکل دایرهای فرم دهید.
مرحله ۹: ایجاد طرح روی کماجها
قطر کماجها باید به اندازه نیم سانت باشد، سعی کنید که همه کماجها را هم شکل و هم اندازه فرم دهید سپس روی آنها با پشت ماسوره یا یک وسیله دایرهای کوچک طرح بیندازید برای ایجاد طرح و شکل روی کماجها از هر وسیلهای میتوانید استفاده کنید.
مرحله ۱۰: مخلوط کردن زرده تخم مرغ و زعفران برای رومال
سپس زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید تا ازحالت لختگی خارج شود، بافت آن یکدست شود، سپس مقداری زعفران به آن اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند، عطر و طعم زعفران به خورد تخم مرغ برود و رنگ زعفران باز شود.
مرحله ۱۱: اضافه کردن وانیل به مخلوط مواد و رومال کردن کماجها
بعد مقداری وانیل به مخلوط اضافه کنید، هم بزنید تا عطر وانیل در آن پخش شود و بوی زهم تخم مرغ را بگیرد، سپس به وسیله یک فرچه با مخلوط تخم مرغ، زعفران و وانیل روی کماجها را رومال کنید طوزری که سطح کماجها با مخلوط رمال پوشانده شود.
مرحله ۱۲: تزئین کماجها و قرار دادن ظرف روی شعلخه پخش کن
سپس مقداری کنجد، پودر پسته یا پودر نارگیل روی کماجها بریزید و آنها را به شکل دلخواه خودتان تزئین کنید بعد شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود سپس تابه را روی شعله پخش کن بگذارید تا کماجها در تابه خوب بپزند و آماده شوند.
مرحله ۱۳: بستن در تابه با دمکنی و پختن کماجها
بعد در تابه را با دمکنی محکم ببندید، اجازه دهید تا کماجها به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند و کاملاً مغز پخت شوند بعد در تابه را بردارید، با انگشت به آرامی روی سطح کماج فشار دهید اگر حالت چسبندگی نداشت یعنی پخته و آماده شده است.
مرحله ۱۴: برگرداندن کماجها و پختن طرف دیگر آنها
سپس به آرامی کماجها را با قاشق یا کفگیر برگردانید تا سطح آنها هم طلایی رنگ شود اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه طرف دیگر کماجها هم بپزد بعد تابه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه آن کم شود.
مرحله ۱۵: قرار دادن کماجها در فر و تنظیم دمای فر
اگر از فر برای پخت کماجها استفاده میکنید بعد از این که مایه کماج را داخل قالب پایپ کردید آن را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا کماجها به مدت ۱۸ دقیقه در فر بپزند.
مرحله ۱۶: قرار دادن کماجها در تستر و تنظیم دمای تستر
اگر از تستر برای پخت کماجها استفاده میکنید وقتی مایه کیک را داخل قالب مورد نظر پایپ کردید آن را در تستر قرار دهید، دمای تستر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، اجازه دهید تا کماجها به مدت ۱۵ دقیقه در تستر خوب بپزند و آماده شوند.
مرحله ۱۷: چیدن کماجها داخل طرف مناسب و تزئین آنها
بعد از آن کماجها را داخل ظرف مناسب بچینید به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید روی کماجها را با مقداری شکلات ذوب شده یا عسل رقیق شده، پودر یا خلال پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده، مغز فندق خرد شده، خلال بادام یا کنجد تزئین کنید. در آخر کماج همدان را به عنوان یک میان وعده خوش طعم و مقوی یا یک دسر شیک و جذاب برای پذیرایی و مهمانیها همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵ طرح خاص کش موی دخترونه؛ برای سلیقههای متفاوت و خاص
- مجسمه دکوری صورتک؛ ۱۵ مدل خاص و جذاب برای دکوراسیون مدرن
- ۱۵ مدل شیک کفش مجلسی گلدوزی شده؛ خاصترین انتخاب برای مجالس
- ۱۵ مدل کیک تولد نارنجی و خاص؛ طراحیهای به یاد ماندنی و شیک برای تولد شما
- کیف یکطرفه زنانه سبز نعنایی؛ ۱۵ مدل شیک و خاص برای استایل روزانه
- ۱۵ عکس گوشواره رزینی جدید؛ مدلهای شیک و منحصر به فرد برای استفاده روزمره
- منبع :
- raheleh_khavandi