طرز تهیه شیرینی مربایی

طرز تهیه شیرینی مربایی بازاری کرمانی مجلسی با پیمانه خانگی نرم و لطیف مخصوص عید انگشتی بدون فر مارمالادی دوقلو

شیرینی مربایی که با نام های شیرینی آلمانی و مشهدی هم شناخته می شود یکی از شیرینی های محبوب میان ایرانیان است، برای مشاهده این اموزش شیرینی پزی در ادامه با نکته چی همراه باشید.

همچنین ببینید : اموزش طرز تهیه شیرینی بهشتی نرم و بسیار خوشمزه

مواد لازم شیرینی مربایی
آرد شیرینی پزی۲٫۵ لیوان
روغن صاف قنادینصف لیوان
عسل۱ قاشق چایخوری
پودر قند۴ قاشق غذاخوری سر پر
بکینگ پودر۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ۱ عدد
پودر هل۱ پنس
مارمالاد هویجبه مقدار کافی
پودر پسته و نارگیلبرای تزیین
شکلات تخته ایبرای تزیین

دستور پخت شیرینی مربایی

مرحله اول

ابتدا روغن صاف را داخل کاسه ای می ریزیم (می توانید در منزل نیز روغن صاف درست کنید. روغن جامد را داخل ظرفی می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا آب شود و بعد داخل ظرفی می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا ببندد و زمان مصرف زودتر از یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا با دمای آشپزخانه نرم شود و استفاده کنید)

مرحله دوم

در این مرحله پودر قند را به روغن نرم شده اضافه می کنیم و با همزن ترجیحا برقی خوب هم می زنیم تا اصطلاحا پوک شود و بعد پودر هل را داخل کاسه ای می ریزیم و بکینگ پودر، عسل و تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم.

مرحله سوم

سپس همگی مواد را خوب مخلوط می کنیم تا منسجم و یکدست شود و بعد به مخلوط پودر قند و روغن اضافه می کنیم و با همزن برقی مجددا مواد را می زنیم تا منسجم شوند و آرد را الک می کنیم و در دو مرحله به مواد اضافه می کنیم.

همچنین ببینید : آموزش کامل دستور پخت شیرینی کشمشی مثل قنادی در منزل

مرحل چهارم

در مرحله اول که نصف آرد الک شده را اضافه می کنیم و با همزن برقی مواد را مخلوط می کنیم و در مرحله دوم که آرد را اضافه می کنیم با قاشق یا هر وسیله دیگری مواد را مخلوط می کنیم تا خمیری منسجم و لطیف بدست بیاوریم و خمیر را داخل کیسه ای می گذاریم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند.

مرحله پنجم

سپس پلاستیک ضخیمی را از یک طرف بغل آن قیچی می کنیم تا کاملا باز شود و روی سطح صافی قرار می دهیم و کمی آرد روی پلاستیک می پاشیم و خمیر را روی پلاستیک می گذاریم و کمی پهن می کنیم و مجددا پلاستیک دیگر را از یک طرف بغل با قیچی می بریم.

مرحله ششم

سپس روی خمیر قرار می دهیم و با وردنه خمیر را باز می کنیم تا به قطری کمتر از نیم سانت برسد و آنوقت پلاستیک روی خمیر را بر می داریم و خمیر را قالب می زنیم.دقت کنید شیرینی مشهدی دو تا شیرینی، یکی زیر و یکی رو ،که شیرینی رویی یک سوراخ نیز دارد و مابین شیرینی مارمالاد است.

مرحله هفتم

پس اول تعدادی قالب ساده گرد برای زیر شیرینی می زنیم روی خمیر و به همان تعداد قالب ساده گرد می زنیم روی خمیر برای روی شیرینی و برای سوراخ شیرینی های رویی(مارمالاد از آنجا مشخص می شود) نیز با یک قالب گرد کوچک روی خمیرهای رویی را سوراخ ایجاد می کنیم.

مرحله هشتم

پس از قالب زدن خمیر سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد اجازه می دهیم تا گرم شود و کف سینی کاغذ روغنی قرار می دهیم(می توانید چرب نیز کنید) و شیرینی های قالب زده را داخل سینی می چینیم.

مرحله نهم

سپس داخل فر گرم شده قرار می دهیم تا با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه بپزد.بعد از پخت شیرینی ها را بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا خنک شوند و بعد طرف گرد ساده شیرینی ها را مارمالاد می زنیم.

مرحله دهم

سپس طرف گرد دارای سوراخ را روی مارمالادها قرار می دهیم و یک فشار کم ایجاد می کنیم و شیرینی مشهدی های آماده شده را در ظرف می چینیم. می توانید برای تزئین نیز روی آن ها کمی پودر پسته یا نارگیل بریزید.نوش جان

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.