طرز تهیه قند کنجی؛ یک ایده عالی برای پذیرایی از مهمان‌ها

طرز تهیه قند کنجی؛ یک ایده عالی برای پذیرایی از مهمان‌ها

طرز تهیه قند کنجی قند کنجی، با طعم دلنشین و بافت ترد و خوشمزه‌اش، یکی از این تنقلات است که ساخت آن نه …

طرز تهیه خاگینه مغزدار خوشمزه و ساده مرحله به مرحله

طرز تهیه خاگینه مغزدار خوشمزه و ساده مرحله به مرحله

طرز تهیه خاگینه مغزدار خاگینه مغزدار یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است که با مواد و ترکیبات متنوعی درست می شود، …

طرز تهیه بیسکاتی خوشمزه ایتالیایی مرحله به مرحله

طرز تهیه بیسکاتی خوشمزه ایتالیایی مرحله به مرحله

طرز تهیه بیسکاتی بیسکاتی یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه و لذیذ ایتالیایی است که بافتی مابین کیک و بیسکوئیت دارد و ماندگاری این …

طرز تهیه شیرینی توپی

طرز تهیه شیرینی توپی دستور پخت شیرینی توپی با بیسکویت پتی بور

شیرینی توپی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و خوش رنگ است که خیلی راحت می‌توانید آن را درست کنید و برای پذیرایی در ایام عید و یا مهمانی‌ها از آن استفاده کنید، این شیرینی فوق‌العاده شیک‌ با رنگ‌های متنوع خیلی راحت درست می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی توپی در ادامه با سایت آموزشی نکته‌چی همراه باشید.

مواد لازم برای شیرینی
زرده پخته و رنده شده۳ عدد
شکر۴۰ گرم معادل ۳ قاشق سوپ خوری
وانیل۳/۱ قاشق چای خوری
خامه صبحانه۵۰ گرم معادل ۲ قاشق سوپ خوری
ماست۵۰ گرم معادل ۲ قاشق سوپ خوری
کره نرم۸۰ گرم
آرد۱۸۰ گرم معادل ۱ پیمانه و ۲/۱ پیمانه سرخالی
بکینگ پودر۱ قاشق چای‌ خوری
مواد لازم برای گلیز
شیر۳۰ گرم معادل ۲ قاشق سوپ خوری
کره۳۰ گرم معادل ۱ قاشق سوپ خوری سر پر
شکر۶۰ گرم معادل ۴/۱ پیمانه سر خالی

طرز تهیه شیرینی توپی

مرحله اول

ابتدا تخم مرغ‌ها را آب‌پز کنید و زرده‌های آن را جدا کنید و بعد با رنده ریز رنده کنید و در ظرفی بریزید و سپس شکر را به آن‌ها اضافه کنید و با قاشق یا لیسک هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و بافت مخلوط تشکیل شده یکدست و صاف شود.

مرحله دوم

سپس کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملا با مواد ترکیب شود و به خورد آن‌ها برود و بعد وانیل را روی مواد بریزید و هم بزنید تا عطر وانیل در مخلوط پخش شود و بافت یکدستی تشکیل شود.

مرحله سوم

بعد ماست را که به دمای محیط رسیده است به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند، ماست بهتر است سفت باشد و شل و آبکی نباشد، سپس خامه را هم که از قبل به دمای محیط رسیده است روی مواد بریزید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شوند.

مرحله چهارم

سپس در یک ظرف دیگر آرد را الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد با بکینگ پودر ترکیب کنید و کم‌کم و کنترل شده روی مخلوط مواد الک کنید و با لیسک در یک جهت هم بزنید تا خمیر جمع شود و بافت خمیر نرم و لطیف شود و به دست نچسبد.

مرحله پنجم

بعد خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و با دست یا وردنه آن را باز کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا استراحت کند و بافت خمیر منسجم شود، بعد از این مدت از یخچال بیرون بیاورید و خمیر را دوباره کمی ورز دهید.

مرحله ششم

سپس مقداری از خمیر به اندازه تقریبا ۲۰ گرم را بردارید، این مقدار بستگی به سلیقه خودتان دارد که می‌خواهید شیرینی‌ توپی‌های کوچک‌تر یا بزرگتری درست کنید، سپس با دست فرم دهید و باز کنید و وسط آن نصف مغز گردو قرار دهید.

مرحله هفتم

به جای گردو می‌توانید با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان از پسته، بادام و یا فندق استفاده کنید و بعد خمیر را فرم دهید و به شکل توپک‌های کوچک درآورید، سپس در کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و توپک‌ها را با فاصله داخل سینی بچینید.

مرحله هشتم

بعد سینی را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا شیرینی‌ها بپزند و بعد سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا شیرینی‌ها خنک شوند.

مرحله نهم

سپس برای درست کردن گلیز، کره را در یک ظرف بریزید و شیر و شکر را هم به آن اضافه کنید و بعد ظرف را روی حرارت خیلی کم قرار دهید و هم بزنید تا کره ذوب شود و شیر و شکر در آن حل شود، و بافت مخلوط کاملا یکدست شود.

مرحله دهم

وقتی مواد به نقطه جوش رسیدند، ۲ دقیقه اجازه دهید تا روی حرارت کم با هم بجوشند، اگر حرارت زیاد باشد، گلیز شکرک میزند، سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا مخلوط گلیز خنک شود.

مرحله یازدهم

برای درست کردن پودر نارگیل زعفرانی، مقداری زعفران دم‌کرده غلیظ را با پودر نارگیل مخلوط کنید و هم بزنید تا رنگ زعفران کاملا به خورد پودر نارگیل‌ها برود و بعد چون پودر نارگیل ها خیس می‌شود، در یک ظرف بزرگتر بریزد تا خشک شوند.

مرحله دوازدهم

برای درست کردن پودر نارگیل کاکائویی، مقداری پودر کاکائو را با پودر نارگیل ترکیب کنید و هم بزنید تا پودر نارگیل‌ها کاملا شکلاتی رنگ شوند، مقدار پودر کاکائو بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و می‌توانید پودر کاکائو را کم یا زیاد کنید.

مرحله سیزدهم

سپس شیرینی‌ها را با مخلوط گلیز رومال کنید و بعد در پودر نارگیل زعفرانی یا پودر نارگیل شکلاتی یا مغز گردو خرد شده و یا پودر پسته بغلتانید تا کاملا همه قسمت‌های شیرینی با مغزهای آجیل پوشانده شود، حالا چند رنگ شیرینی توپی‌ دارید.

مرحله چهاردهم

بعد از این که شیرینی توپی‌ها را درست کردید به سلیقه خودتان تعدادی از رنگ‌های مختلف شیرینی را در ظرف مناسب بچینید و این شیرینی‌های خوش طعم و شیک را برای پذیرایی و مهمانی‌ها همراه با شیرینی‌های دیگر و چای و قهوه سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 3 اردیبهشت 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.