طرز تهیه عدسی، یک صبحانه مقوی و فوق العاده خوشمزه
طرز تهیه عدسی
عدسی یکی از صبحانه های معروف و سنتی ایرانی است که خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدسی صبحانه در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
عدس | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد درشت |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد متوسط |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه عدسی
مرحله ۱: خیساندن عدس
بریا طرز تهیه عدسی به روش مجلسی ابتدا عدس را از حداقل ۲ ساعت قبل درون یک کاسه آب می ریزیم و می خیسانیم، سپس آنرا می شوییم و به همراه ۳ لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله ۲: شروع پخت عدس
در این مرحله قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا عدس به طور کامل بپزد. توجه داشته باشید که زمان پخت عدس ممکن است نسبت به نوع عدس متفاوت باشد. به طور معمول حدود ۴۵ دقیقه برای پخت عدس کافی است.
مرحله ۳: خرد کردن و تفت دادن پیاز
در حین پخت عدس، پیاز را پوست میگیریم و میشوییم، سپس به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم. در ادامه پیاز خلالی را به همراه روغن زیتون در یک تابه مناسب می ریزیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.
مرحله ۴: اضافه کردن زردچوبه
پس از اینکه پیاز شفاف شد، مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند، سپس آرد را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.
مرحله ۵: توضیحاتی در مورد استفاده از آرد
توجه داشته باشید که آرد باعث لعاب دار شدن عدسی میشود. در صورتی که به عدسی آرد اضافه نکنیم، آب آن مثل آب زلال میشود و هیچ گونه لعابی نخواهد داشت. البته سیب زمینی له شده هم میتواند به عدسی لعاب بدهد.
مرحله ۶: آمادهسازی و اضافه کردن سیب زمینی
بعد از ۱۵ گذشت ۲۰ دقیقه از پخت عدس، سیب زمینی را پوست میگیریم و به صورت حبه ای خرد می کنیم، سپس با آب سرد میشوییم تا نشاسته آن از بین برود. در ادامه سیب زمینی را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ۷: اضافه کردن قارچ (اختیاری)
اگر تمایل دارید درون عدسی از قارچ هم استفاده کنید، باید در این مرحله قارچ ها را به صورت روقه ای خرد کرده و با کمی روغن و ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تفت دهید، سپس به هرماه سیب زمینی به قابلمه بیافزایید.
مرحله ۸: افزودن پیاز و آرد
حالا صبر می کنیم تا عدس به طور کامل پخته شود، سپس مخلوط پیاز داغ و آرد تفت داده شده را به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه طعم عدسی را میچشیم و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله ۹: پخت نهایی و تزئین عدسی
در ادامه اجازه می دهیم عدسی با حرارت ملایم جا بیفتد و آب اضافی آن کشیده شود. پس از اینکه عدسی به خوبی لعاب انداخت و آماده شد، آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به وسیله پیاز داغ تزیین می کنیم. در آخر عدسی را به همراه آب لیمو ترش سرو می کنیم.
- منبع :
- ashpazi_miss_chef
مطالب پربازدید از سراسر وب
- دیزاین ماست و خیار فوق العاده شیک و مجلسی برای مهمانی های مهم
- دیزاین ماهی مجلسی برای مهمانی های مهم؛ ایده های فوق العاده شیک
- طرز تهیه خوراک گوجه بادمجان؛ این غذا برای روزهایی که وقت نداری عالیه!
- طرز تهیه نخود پلو با گوشت ریش ریش؛ غذای مجلسی و فوق العاده خوشمزه
- مدل پیراهن گلدار جدید و فوق العاده شیک برای روزهای گرم تابستان