طرز تهیه شیرینی نان برنجی خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه شیرینی نان برنجی
شیرینی نان برنجی یکی شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان های غربی کشور (مخصوصا کرمانشاه) می باشد، برای مشاهده این آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی نان برنجی در ادامه با نکته چی همراه باشید.
مواد لازم شیرینی نان برنجی | |
آرد برنج | ۲۵۰ گرم ( دو لیوان سرخالی ) |
روغن جامد یا کره | ۱۲۵ گرم ( نصف لیوان ) |
پودر قند | ۸۰ گرم (سه چهارم لیوان) |
آرد گندم | ۲ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ۱ قاشق مرباخوری |
تخم خرفه | برای تزیین |
طرز تهیه شیرینی نان برنجی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نان برنجی ابتدا روغن جامد را آب می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا خودش را بگیرد و بعد از داخل یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا با دمای آشپزخانه سازگار شود و (به این کار روغن صاف می گویند که در قنادی ها نیز هست.
مرحله دوم
اگر از کره استفاده می کنید اول کره را از داخل یخچال بیرون می آوریم و در محیط می گذاریم تا به مرور نرم شود و استفاده کنید.می توانیم از هر دو نیز در شیرین استفاده کنیم.)آب شود و در کاسه ای می ریزیم و پودر قند را نیز می افزاییم.
مرحله سوم
سپس با همزن ۱۰ دقیقه با دور کند می زنیم تا روغن پوک شود و آنوقت تخم مرغ ( زرده را از سفیده جدا می کنیم و سفیده را داخل کاسه ای می ریزیم و ۱ قاشق پودر قند به آن اضافه می کنیم و با همزن برقی با دور تند بقدری می زنیم که سفید شود و فرم بگیرد و بعد به مواد می افزاییم)
مرحله چهارم
سپس به همراه گلاب (اول گلاب را با ۲ قاشق غذاخوری آب مخلوط می کنیم و بعد اضافه می کنیم) و هل (اگر هل را می کوبید و داخل مواد می ریزیم به اندازه نوک قاشق اضافه کنید)به مواد اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم با دور کند به مدت ۵ دقیقه تا شیرینی منسجم شود و بافت خوبی بگیرد.
مرحله پنجم
۲ قاشق غذاخوری از آرد برنج بر می داریم و به جای آن دو قاشق غذاخوری آرد سفید قنادی به آن اضافه می کنیم و آرد برنج را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک در یک جهت مواد را مخلوط می کنیم و آرد را همین طور اضافه می کنیم تا خمیر به وجود بیاید و منسجم شود.
مرحله ششم
آنوقت خمیر را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و به یک قسمت از آن زعفران دم کرده(شیرینی ساده و زعفرانی) اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا کاملا به خورد خمیر برود و داخل کیسه های جدا هر خمیر را قرار می دهیم و در آن ها را گره می زنیم.
مرحله هفتم
سپس داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۲۴ ساعت استراحت کنند. پس از گذشت این زمان کیسه های محتوی خمیرها را از داخل یخچال بیرون می آوریم و در محیط قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت با دمای محیط سازگار شوند.
مرحله هشتم
سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد می گذاریم تا به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود.کف سینی کاغذ روغنی قرار می دهیم و خمیرها را کمی ورز می دهیم و از هر کدام به اندازه تقریبا یک گردو بر می داریم.
مرحله نهم
سپس با دست گوله می کنیم تا شبیه دایره شود و در سینی آن ها را می چینیم و با مهر یا قالب روی آن ها هر طرحی که تمایل داریم ایجاد می کنیم و کمی تخم خرفه روی آن ها می ریزیم و سینی را داخل فر قرار می دهیم تا شیرینی ها به مدت ۱۵ دقیقه بپزند.
مرحله دهم
زمانیکه شیرینی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا شیرینی ها خنک شوند(چون داغ هستند و زود خورد می شوند)و بعد آرام شیرینی های نان برنجی را در ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- ۱۵ مدل هودی کره ای وارداتی؛ انتخابی شیک برای استایلهای روزمره
- ۱۵ مدل کیک تولد نارنجی و خاص؛ طراحیهای به یاد ماندنی و شیک برای تولد شما
- جوراب عروسکی طرحدار دخترونه؛ ۱۵ طرح فانتزی که نباید از دست بدی
- جدیدترین طرحهای دستبند ظریف نقره قلبی؛ ۱۵ مدل شیک و خاص برای خانمها
- شلف دیواری لیوینگ روم با طراحیهای مدرن؛ ۱۵ مدل جذاب و زیبا برای هر خانه
- ۱۵ مدل گلوبند طلا قلبی شیک و خاص؛ طراحیهای منحصر به فرد و زیبا برای شما
- منبع :
- feryal_rr