طرز تهیه شیرینی بهشتی

طرز تهیه شیرینی بهشتی با لیوان بدون روغن جامد آشپزخانه کوچک من خانم جمشیدیان قالب فوت و فن نکات مهم بدون فر قزوین قیفی

شیرینی بهشتی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بسیار محبوب ایرانی است که بیشتر در عید نوروز مورد استفاده قرار می گیرد. برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی بهشتی در ادامه با نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای شیرینی بهشتی
آرد قنادی۴۰۰ گرم
پودر قند۲۰۰ گرم
پودر هل۱ قاشق چای خوری
روغن جامد۱۷۰ گرم
روغن مایع۲۵ گرم
وانیل۱ پنس
پور پستهبرای تزیین
زعفران و پودر کاکائوبه مقدار کافی

دستور پخت شیرینی بهشتی

مرحله اول

برای تهیه شیرینی بهشتی ساده ابتدا روغن جامد را در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم تا روغن آب شود، پس از اینکه روغن جامد آب شد آنرا داخل یک لیوان می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و سفت شود.

مرحله دوم

بعد از یخچال بیرون می آوریم و در محیط آشپزخانه قرار می دهیم تا به دمای محیط برسد.پودر قند را داخل کاسه ای الک می کنیم و(می توانید از شکر ریز نیز به جای پودر قند استفاده کنید و اگر شکر ریز نیست آن را داخل مخلوط کن پودر کنید و بعد اضافه کنید).

مرحله سوم

سپس روغن به دمای محیط رسیده را به آن اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم. در ادامه با همزن برقی ۱۰ دقیقه هم می زنیم و در این زمان همزدن ،وانیل را نیز اضافه می کنیم.پودر هل را به آرد اضافه می کنیم و از الک رد می کنیم.

مرحله چهارم

سپس به مواد کم کم اضافه می کنیم و با همزن برقی می زنیم و در آخر روغن مایع را نیز به مواد می افزاییم. حالا خوب مواد را مخلوط می کنیم تا خمیری منسجم بدست بیاوریم.برای اینکه خمیر داخل قیف قرار است ریخته شود باید کمی شل باشد تا از قیف رد شود.

مرحله پنجم

در اینجا می توانیم شیرینی هایی با سه طعم متفاوت داشته باشیم. خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم می کنیم و به یک قسمت زعفران دم کرده اضافه می کنیم و به قسمت دیگر پودر کاکائو و یک قسمت نیز همانطور سفید باقیمانده می ماند.

مرحله ششم

هر خمیر را با رنگ دهنده اش (منظور زعفران،کاکائو اضافه شده)خوب ورز می دهیم تا کاملا همه نقاط خمیر با آن رنگ دهنده رنگی شود.می توانید برای مزه دار کردن شیرینی نیز از هر چیزی استفاده کنید مانند پودر نسکافه یا پودر زنجبیل که کاملا به ذائقه بستگی دارد.

مرحله هفتم

سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۷۰ درجه قرار می دهیم تا گرم شود.کف سینی را کاغذ روغنی می اندازیم و خمیرهای رنگی را هر کدام جداگانه داخل قیفی می ریزیم و با حفظ فاصله روی کاغذ روغنی ها ماسوره می زنیم.

مرحله هشتم

(می توانید بدون قیف نیز شیرینی را درست کنید به این صورت که روغن مایع را از خمیر حذف می کنیم و آرد بیشتری به خمیر باید بزنیم تا به صورت خمیری لطیف در بیاید. بعد از خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم و با کف دو دست آن را گرد می کنیم.

مرحله نهم

سپس در سینی با فاصله آن ها را قرار می دهیم و با قالب روی آن ها طرح می اندازیم.)هر سه مدل خمیر رنگی را به همین شکل داخل سینی ماسوره می زنیم و روی آن ها می توانیم با تخم خرفه زیباتر کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله سینی را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه متناسب با مدل فر شما شیرینی ها پخته شوند. زمانی که اطراف شیرینی شروع به طلایی شدن کند، شیرینی ما آماده است و باید از فر خارج شود.

مرحله یازدهم

اگر شیرینی ها پس از پخته شدن سفت شده بودند به دلیل این است که مدت زیادی داخل فر مانده اند و یا ممکن است وسط شیرینی ها پخته نشده باشد که به دلیل بودن مدت زمان زیاد داخل فر است و حتی ممکن است اطراف شیرینی ها نیز بسوزد.

مرحله دوازدهم

پس از پخت شیرینی ها سینی را ار داخل فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا شیرینی ها سرد شود چون به احتمال زیاد شیرینی ها پودر یمی شود.شیرینی بهشتی های سرد شده را داخل ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 13 مهر 1400

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.