طرز تهیه پلو پاگشا؛ یک غذای مجلسی عالی برای مهمانی های خاص

طرز تهیه پلو پاگشا

طرز تهیه پلو پاگشا

امروز قصد داریم تا شما را با طرز تهیه یکی از خوش طعم‌ترین و البته کمی «متفاوت‌ترین غذاهای ایرانی» آشنا کنیم: “پلو پاگشا”. این غذا با ترکیبی از مواد اولیه ساده و مغذی، علاوه بر طعم دلپذیر، ارزش غذایی بالایی نیز دارد. ترکیب خوش عطر و بوی هویج، پیاز داغ، و گوشت چرخ کرده، همراه با زعفران و کره، این پلو را به یک انتخاب عالی برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی تبدیل می‌کند. با ما همراه باشید تا با نحوه طبخ این غذای خوشمزه بیشتر آشنا شویم.

برای طرز تهیه پلو پاگشا، ابتدا هویج را با ادویه‌ها و کره تفت می‌دهیم، سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز و ادویه‌ها مخلوط و می‌پزیم. برنج را جداگانه می‌پزیم، سپس لایه‌لایه با مخلوط هویج و گوشت در قابلمه چیده و دم می‌کنیم. در نهایت، این پلو را با پیاز داغ و زرشک زعفرانی تزئین و سرو می‌کنیم.

موادمقدار
پیاز۱ عدد متوسط
هویج۲ عدد متوسط
پیاز داغ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
زعفران و کره یا روغنبه مقدار کافی
پولبیبر و نمکبه مقدار کافی
فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار کافی

طرز تهیه پلو پاگشا

مرحله ۱: آماده‌سازی هویج

ابتدا پوست هویج ها را جدا کنید و به صورت رنده درشت آماده کنید، سپس یک تابه بزرگ را انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید. هویج‌های رنده شده را داخل تابه بریزید و با حرارت متوسط شروع به تفت دادن کنید. این کار باعث می‌شود تا هویج‌ها نرم شوند و عطر و طعم آن‌ها به خوبی آزاد شود. در حین تفت دادن، مراقب باشید تا هویج‌ها نسوزند.

مرحله ۲: افزودن ادویه‌ها به هویج

پس از گذشت ۵ دقیقه، به هویج‌ها دارچین، زعفران آب شده و کره اضافه کنید. این ترکیب، طعم دلپذیر و عطر بی‌نظیری به هویج‌ها می‌بخشد. پس از افزودن ادویه‌ها، حرارت را به ملایم ترین حد ممکن کاهش دهید تا هویج‌ها به آرامی و بدون سوختن، عطر و طعم ادویه‌ها را به خود بگیرند.

مرحله ۳: آماده‌سازی پیاز داغ

در این مرحله، پیاز را نیز نگینی خرد کنید و در یک تابه دیگر با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و ترد شود. پیاز داغ، عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌بخشد و در این دستور، نقش مهمی در ایجاد طعم نهایی دارد.

مرحله ۴: تفت دادن گوشت

گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده داخل یک تابه مناسب ریخته و شروع به تفت دادن کنید. در این مرحله، ادویه‌ها شامل پولبیبر، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و در صورت تمایل مقدار کمی رب گوجه برای خوشرنگی اضافه کنید. همچنین می‌توانید کمی زعفران آب شده به گوشت اضافه کنید تا طعم آن غنی‌تر شود.

مرحله ۵: پختن گوشت

پس از تفت دادن اولیه و اضافه کردن ادویه‌ها و زعفران، یک لیوان آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود. این فرآیند باعث می‌شود گوشت به خوبی پخته و طعم‌دار شود.

مرحله ۶: آماده‌سازی برنج

برنج را طبق روال معمول بپزید. برای این کار، ابتدا برنج را خیس کنید، سپس آب آن را عوض کرده و با مقداری نمک و آب کافی بپزید تا نیم‌پز شود. پس از آبکش کردن، برنج را آماده برای ته‌دیگ کردن در قابلمه کنید.

مرحله ۷: لایه‌بندی مواد

در یک قابلمه مناسب، ابتدا کمی از برنج را به عنوان لایه اول قرار دهید، سپس یک لایه از مخلوط هویج و گوشت را روی برنج پخش کنید. می‌توانید مقداری پیاز داغ نیز بین لایه‌ها اضافه کنید. این فرآیند را تکرار کنید تا تمام مواد در قابلمه لایه‌بندی شوند.

مرحله ۸: دم کردن پلو

پس از تکمیل لایه‌بندی، در قابلمه را بگذارید و با حرارت خیلی ملایم اجازه دهید پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. این کار باعث می‌شود تا طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند و برنج به طور کامل پخته شود.

مرحله ۹: سرو و تزئین

پس از دم کشیدن، پلو پاگشا آماده سرو است. می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر خود بکشید و با پیاز داغ، زرشک زعفرانی و هر گونه تزئینات دیگری که دوست دارید، تزئین کنید. این غذا را می‌توانید همراه با ماست یا «سالاد شیرازی» سرو کنید تا لذت بیشتری ببرید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 24 اسفند 1402

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.