طرز تهیه شیرینی رولی گردویی خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه کیک پسته، طعمی خاص و ماندگار برای عصرانه
طرز تهیه کیک پسته کیک پسته یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ است که طعمی عالی و بافتی سبک و لطیف دارد …
طرز تهیه کوکی اسمارتیزی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکی اسمارتیزی کوکی اسمارتیزی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است که بافت آن بسیار نرم و لطیفی می باشد، …
طرز تهیه بیسکویت شکری خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه بیسکویت شکری بیسکویت شکری یکی از انواع بیسکویت های خوشمزه و ترد است که با مواد ساده ای درست می شود، …
طرز تهیه شیرینی رولی گردویی
شیرینی رولی گردویی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک دارد و عطر و طعم آن فوق العاده عالی است، این شیرینی خوش طعم برای پذیرایی بسیار شیک و مناسب است و خیلی راحت و سریع آماده و درست میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی رولی گردویی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای شیرینی | |
تخم مرغ | ۱ عدد |
ماست | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن مایع | ۱ استکان |
کره یا مارگارین | ۲ قاشق غذا خوری |
ایرمیک | ۲ و نیم قاشق غذا خوری |
سرکه | ۱ قاشق غذا خوری |
بکینگ پودر | ۱ پاکت |
وانیل شکری | ۱ پاکت |
آرد | تقریبا ۲ و نیم لیوان |
مواد لازم برای شربت | |
شکر | ۳ لیوان |
آب | ۳ لیوان |
لیمو ترش تازه | ۱ برش نازک |
طرز تهیه شیرینی رولی گردویی
مرحله اول
ابتدا برای درست کردن خمیر شیرینی، تخم مرغ را در یک ظرف بریزید و با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود و حجم آن کمی بیشتر شود، سپس مقداری وانیل به آن اضافه کنید و هم بزنید تا عطر وانیل پخش شود و بوی زهم تخم مرغ را بگیرد.
مرحله دوم
بعد ماست را که به دمای محیط رسیده است روی مخلوط بریزید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و سپس روغن مایع را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند، بعد کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است روی مواد بریزید.
مرحله سوم
سپس مخلوط را هم بزنید تا کره با مواد مخلوط شود و بافت یکدستی تشکیل شود، به جای کره از مارگارین هم میتوانید استفاده کنید، بعد مقداری ایرمیک به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و سپس سرکه را روی مخلوط بریزید.
مرحله چهارم
بعد مواد را با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شوند و سپس بکینگ پودر را هم روی مخلوط بریزید و هم بزنید، بعد در یک ظرف دیگر آرد را الک کنید تا سبک و یکدست شود و سپس کم کم و به شکل کنترل شده به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم
وقتی که خمیر تشکیل شده یکدست شد، لازم نیست آرد بیشتری اضافه کنید بعد با دست خمیر را کمی ورز دهید تا نرم و لطیف شود و به دست نچسبد، سپس روی خمیر را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت کند.
مرحله ششم
بعد خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار دهید و آن را با وردنه به شکل مستطیل باز کنید، سپس کاغذ روغنی رویی را بردارید و روی همه قسمتهای خمیر مغز گردوی خرد شده بریزید و پخش کنید و با دست کمی فشار دهید تا سفت شوند و بیرون نریزند.
مرحله هفتم
سپس خمیر را به صورت طولی از وسط برش بزنید و تقسیم کنید و بعد هم به صورت عرضی از وسط برش بزنید و تقسیم کنید تا تعدادی مربع هم اندازه تشکیل شود، بعد دوباره هر مربع را به شکل نوارهای باریک با عرض ۲ تا ۳ سانتیمتر برش بزنید.
مرحله هشتم
بعد از آن هر نوار برش زده را به شکل رول بپیچید و همه خمیر را به همین شکل درست کنید و سپس سینی یا قالب فر را با روغن و یا کره چرب کنید و یا در کف سینی کاغذ روغنی قرار دهید و رولهای شیرینی را با کمی فاصله در آن بچینید.
مرحله نهم
سپس قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا شیرینیها به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزند و سطح آنها طلایی رنگ شود و بعد از فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
مرحله دهم
اجازه دهید تا شیرینیها در دمای محیط حرارت اولیه خود را از دست بدهند، بعد شربت خنک را روی آنها بریزید و چند دقیقه زمان دهید تا شربت کاملا به خورد شیرینیها برود و سپس آنها را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شوند و شربت سفت شود.
مرحله یازدهم
بعد از ۱ تا ۲ ساعت که شیرینیها خوب سرد شدند و شربت روی آنها غلیظ شد، آنها را از یخچال بیرون بیاورید و به آرامی از قالب یا سینی خارج کنید و در ظرف دیگری بچینید و سپس روی آنها را با مقداری مغز گردوی خرد شده تزئین کنید. در آخر تعدادی شیرینی رولی گردویی را در ظرف مناسب بچینید و این دسر خوش طعم و لذیذ و مقوی را همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- sunum_agaci