طرز تهیه کیک زعفرانی خوشرنگ و خوش عطر به روش قنادی
طرز تهیه کوکو پنیر، یک غذای ساده و خوشمزه گیلانی!
طرز تهیه کوکو پنیر کوکو پنیر یکی از انواع کوکوهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که خیلی راحت درست میشود، این کوکو …
آموزش طرز تهیه شیرینی کشمشی خوشمزه و مجلسی با لیوان
طرز تهیه شیرینی کشمشی شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد و در مناسبت های خاص …
طرز تهیه کوکی کاوالا خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکی کاوالا کوکی کاوالا یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ترکیه ای است که با رسپی های مختلفی پخته می شود، …
طرز تهیه کیک زعفرانی
کیک زعفرانی یکی از کیک های خوشمزه و خوش عطر ایرانی است که مناسب برای عصرانه می باشد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم کیک زعفرانی | |
شیر | ½ پیمانه |
شکر | ۱۵۰ گرم |
کره | ۲۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
ماست خامه ای | ½ پیمانه |
گلاب | ½ قاشق سوپخوری |
آرد قنادی | ۲ پیمانه |
بکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
پودر بادام | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری غلیظ |
دستور پخت کیک زعفرانی
مرحله اول
برای تهیه کیک زعفرانی مجلسی ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود، سپس شیر را داخل شیر داغ کن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا گرم شود. حالا زعفران دم کرده را به شیر اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در ادامه شیر را کنار می گذاریم تا از حرارت بیفتد. حالا کره هم دمای محیط را به همراه شکر داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با همزن به اندازه ای می زنیم که بافت مواد پوک و رنگش روشن شود، سپس تخم مرغ ها را یک به یک اضافه می کنیم.
مرحله سوم
هر تخم مرغ را که اضافه کردیم، ۲۰ ثانیه با همزن مخلوط می کنیم، سپس تخم مرغ بعدی را اضافه می کنیم. در ادامه ماست و گلاب هم دمای محیط را به کاسه اضافه می کنیم و فقط در حدی که با دیگر مواد یکدست شوند مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس به همراه پودر هل، بکینگ پودر و پودر بادام با هم مخلوط می کنیم. در ادامه مخلوط آرد را به کاسه اضافه می کنیم و پس از ان مخلوط شیر ولرم و زعفران دم کرده را به کاسه می افزاییم.
مرحله پنجم
در این مرحله همزن را کنار می گذاریم و مواد را با لیسک به صورت دورانی مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه قالب مورد نظرمان را با کاغذ روغنی یا روغن جداکننده کیک پوشش می دهیم و مایه کیک را داخل قالب می ریزیم.
مرحله ششم
حالا کیک را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه درون طبقه وسط فر قرار می دهیم تا بپزد. پس از گذشت ۳۵ دقیقه کیک را با خلال دندان چک می کنیم و در صورتی که به طور کامل پخته بود از فر خارج می کنیم. این کیک را به دلخواه می توانیم با شربت بار هم سرو کنیم.
مرحله هفتم
برای سرو کیک زعفرانی با شربت بار ابتدا روی سطح کیک چندین سوراخ عمیق ایجاد می کنیم، سپس شربت بار سرد شده را روی کیک می ریزیم و اجازه می دهیم که شربت به خورد کیک برود، سپس برش می زنیم و سرو می کنیم.
نکات پخت کیک زعفرانی
شربت بار
شربت بار یکی از شربت های پر مصرف در صنایع شیرینی پزی می باشد که در انواع شیرینی ها و کیک ها کاربرد دارد. در صورتی که تمایل دارید این شربت را به صورت خانگی در منزل تهیه کنید، پیشنهاد می کنیم به آموزش زیر مراجعه نمایید.
- منبع :
- عکس از اینستاگرام mitra_pastry