طرز تهیه نان خامه ای خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه نان خامه ای
نان خامه ای که با نان نون خامه ای و کیک خامه ای نارنجکی هم شناخته می شود یکی از شیرینی ها محبوب میان ایرانیان است، برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان خامه ای در ادامه با نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۱۵ نان خامه ای | |
آرد سفید | ۱ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۴ عدد |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | ۲ قاشق سوپخوری |
بکینگ پودر | یک سوم قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | ۱ پنس |
خامه قنادی | ۳۰۰ گرم |
طرز تهیه نان خامه ای
مرحله اول
برای تهیه نان خامه ای ابتدا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کره را در آن ذوب می کنیم، در ادامه شکر و آب را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا شکر حل شود و آب به دمای جوش برسد. حالا حرارت زیر قابلمه را ملایم می کنیم تا آب جوش ریز بزند و تبخیر نشود.
مرحله دوم
آرد را به همراه بکینگ پودر و نمک مخلوط می کنیم و دو مرتبه الک می کنیم تا صاف شود، سپس به قابلمه اضافه می کنیم و شروع به مخلوط کردن مواد می کنیم تا خمیر شکل بگیرد و پس از جمع شدن خمیر حالتی شبیه به حلوا پیدا می کند.
مرحله سوم
پس یکی دو دقیقه که خمیر شکل گرفت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. حالا خمیر را در دمای آشپزخانه حدود یک الی دو ساعت کنار می گذاریم تا کاملا خنک شود. پس از خنک شدن خمیر تخم مرغ ها را باید اضافه کنیم.
مرحله چهارم
حالا فر را با حرارت ۲۰۰ درجه روشن می کنیم تا گرم شود و زمان آماده شدن مایه نان خامه ای معطل نشویم. تخم مرغ ها را یک به یک اضافه می کنیم و با همزن خوب می زنیم ( هر تخم مرغ را باید دو تا سه دقیقه مخلوط کنیم ) تا با خمیر یکدست شوند.
مرحله پنجم
در آخر وانیل را هم اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا با دیگر مواد مخلوط شود. خمیرمان در اخر باید نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت و حالت لطیفی داشته باشد. سپس روی سینی فر یک کاغد روغنی قرار می دهیم.
مرحله ششم
حالا مایه شیرینی را داخل قیف با ماسوره ساده یا گل می ریزیم و روی کاغذ روغنی موجود در سینی فر با فاصله قیف می زنیم. در آخر شیرینی ها را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا بپزند، سپس یکی دو دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی شیرینی ها طلایی شود.
مرحله هفتم
شیرینی ها را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم در دمای محیط خنک شوند. سپس خامه قنادی را خوب می زنیم تا فرم بگیرد و کاملا پف کند. سپس خامه فرم گرفته را داخل قیف با ماسوره دراز می ریزیم و نان ها را با خامه پر می کنیم.
- منبع :
- zeinab.food