طرز تهیه نان گردویی، یک نان بسیار مقوی برای صبحانه!
طرز تهیه نان گردویی
نان گردویی یکی از انواع نانهای خوشمزه و لذیذ فانتزی است که بافتی سبک و لطیف دارد این نان خیلی راحت درست میشود و برای پذیرایی در وعده صبحانه بسیار مناسب است، از نان گردویی همچنین میتوانید به عنوان یک میان وعده مقوی استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان گردویی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
آرد نان فانتزی | ۲۵۰ گرم |
نمک | ۴ گرم |
شکر | ۱۰ گرم |
شیر سرد | ۸۰ گرم |
شیر خشک قنادی | ۵ گرم |
خمیر مایه | ۴ گرم |
آب هم دمای محیط | ۷۰ تا ۹۰ گرم |
گردوی خرد شده | ۲۵ گرم |
کره نرم | ۲۵ گرم |
طرز تهیه نان گردویی
مرحله ۱: تهیه و ترکیب مواد خشک و خمیر مایه
ابتدا آرد را الک کنید تا بافت آن سبک شود بعد داخل یک ظرف بریزید، کمی نمک و مقداری شکر به آن اضافه کنید، با هم خوب ترکیب کنید بعد از آن خمیر مایه را به ترکیب آرد اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۲: افزودن شیر خشک و شیر سرد به مخلوط
سپس مقداری شیر خشک به ترکیب آرد اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا بافت یکدستی تشکیل شود، شیر خشک باعث خوش طعمتر شدن نان میشود، بعد از این که همه مواد خشک کاملاً با هم ترکیب شدند شیر سرد را به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۳: ورزدن خمیر و تنظیم بافت
بعد از آن آب را کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید، هم بزنید تا جایی که خمیر جمع شود اگر از دستگاه استفاده میکنید، تقریباً به مدت ۷ دقیقه خمیر را ورز دهید، اگر با دست ورز میدهید تقریباً به مدت ۱۰ دقیقه باید خمیر را ورز دهید تا بافت آن یکدست شود.
مرحله ۴: اضافه کردن آب و افزودن کره
دقت کنید در هنگام اضافه کردن آب حتماً این کار را کنترل شده انجام دهید تا خمیر خیلی شل یا سفت نشود بعد از آن کره را به مخلوط خمیر اضافه کنید، دوباره به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خمیر را حسابی ورز دهید تا کره کاملاً به خورد خمیر برود.
مرحله ۵: ادغام گردو در خمیر
وقتی بافت خمیر نرم، لطیف و یکدست شد به طوری که روی آن ترکی ایجاد نشد و به تست کشش عالی رسیدید سپس گردوهای خرد شده را به خمیر اضافه کنید، کمی ترکیب را ورز دهید تا گردوها در همه قسمتهای مخلوط به طور یکسان پخش شوند.
مرحله ۶: چربکردن ظرف و استراحت اولیه
بعد داخل یک ظرف را با کره یا روغن چرب کنید، خمیر را چانه کنید، داخل ظرف قرار دهید سپس روی ظرف را با نایلون یا پارچه بپوشانید، در دمای محیط قرار دهید اجازه دهید تا خمیر به مدت یک ساعت خوب استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
مرحله ۷: ایجاد شکل اولیه نان و فیکس کردن درزها
بعد از این زمان روی خمیر را بردارید، با فشار انگشت روی آن پف خمیر را بگیرید سپس خمیر را روی یک سطح صاف آرد پاشی شده قرار دهید، با وردنه آن را به شکل پهن و بیضی باز کنید، سپس خمیر را رول کنید و درز آن را کاملاً فیکس کنید.
مرحله ۸: استراحت دوم و آمادهسازی برای پخت
سپس مجدداً روی خمیر را با نایلون یا پارچه بپوشانید، اجازه دهید تا خمیر در دمای محیط استراحت کند و حجم آن دو و نیم برابر شود، بعد از آن داخل سینی فر یا یک قالب کاغذ نسوز قرار دهید، سپس خمیر را روی آن در سینی قرار دهید.
مرحله ۹: تنظیمات فر و ایجاد شیار بر روی نان
بعد از آن به دلخواه خودتان میتوانید با یک تیغ روی خمیر شیارهایی کم عمق ایجاد کنید سپس سینی را داخل فر که از ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت قبل که خوب گرم شده است قرار دهید، بعد هم دمای فر برقی را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۱۰: تنظیم دمای فر گازی
اگر از فر گازی برای پخت نان استفاده میکنید دمای فر را روی ۲۱۰ درجه تنظیم کنید سپس اجازه دهید تا خمیر به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه خوب بپزد و آماده شود دقت کنید همزمان با قرار دادن سینی خمیر در فر یک ظرف آب جوش را هم در فر قرار دهید.
مرحله ۱۱: کنترل بخار آب در فر
قرار دادن آب جوش در فر باعث میشود که آب بخار کند و مانع از خشک شدن خمیر شود بعد از ۱۵ دقیقه ظرف آب جوش را از فر خارج کنید تا بقیه پخت کیک بدون بخار آب انجام شود، بعد از این که نان خوب پخت، سینی را از فر بیرون بیاورید.
مرحله ۱۲: کره زدن بر روی نان پختهشده
بعد سینی نان را در دمای محیط قرار دهید سپس با سلیقه و به دلخواه خودتان میتوانید برای این که سطح نان گردویی براق شود مقداری کره را روی آن بمالید تا کره روی نان آب شود و به خورد نان برود، کره طعم نان را بهتر و سطح آن را براق کند.
مرحله ۱۳: خنک کردن نان و سرو در وعده صبحانه
سپس روی نان را یک پارچه بیندازید، اجازه دهید تا در دمای محیط خنک شود بعد از آن پارچه را از روی نان بردارید، حالا نان گردویی را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید سپس چند تکه از نان گردویی را داخل یک ظرف مناسب بچینید. در آخر نان گردویی را در وعده صبحانه همراه با کره، عسل، مربا و چای داغ سرو کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- جدیدترین مدلهای گوشواره طلا شبدر ۴ برگ؛ ۱۵ طرح جذاب و خاص
- ۱۵ مدل کیک تولد نارنجی و خاص؛ طراحیهای به یاد ماندنی و شیک برای تولد شما
- ۱۵ مدل شیک گوشواره طلای مینیمال با مروارید؛ ساده ولی چشمنواز
- ۱۵ عکس گوشواره رزینی جدید؛ مدلهای شیک و منحصر به فرد برای استفاده روزمره
- حلقه طلای فانتزی با نگین؛ ۱۵ طرح که درخشش استایلتو دوبرابر میکنه
- مجسمه دکوری صورتک؛ ۱۵ مدل خاص و جذاب برای دکوراسیون مدرن
- منبع :
- shirin_kadeh60