طرز تهیه گوشفیل

طرز تهیه گوشفیل بازاری شربت گوشفیل اصفهانی , xvc jidi   atdg

گوشفیل یکی از شیرینی هایی است که درون شربت قرار می گیرد. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسبتی و در ماه رمضان برای سفره ها ی افطار تهیه می شود. همچنین این شیرینی در یک شیرینی سنتی در اصفهان است که به همراه دوغ در طول سال سرو می شود. این شیرینی بافت ترد و پوکی دارد و وقتی در شربت قرار می گیرد، مزه خوبی می گیرد. این شیرینی را به همراه زولبیا و بامیه در ماه رمضان در شیرینی فروشی ها عرضه می کنند. اما پخت آن در منزل طرفداران زیادی دارد، برای مشاهده آموزش طرز تهیه گوشفیل در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم گوشفیل
زرده تخم مرغ۲ عدد
شیرنصف لیوان
بکینگ پودر۱ قاشق مربا خوری سر صاف
شربت بار یا عسل۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع۱ قاشق غذا خوری
آرد سفیدبه میزان لازم
مواد لازم برای شربت بار
آب۱ پیمانه
شکر۲ پیمانه
آبلیمو۱ قاشق سوپ خوری
گلوکز۱ قاشق سوپ خوری
گلابیک هشتم پیمانه
زعفران دم کرده غلیظیک پنجم قاشق سوپ خوری

طرز تهیه گوشفیل

مرحله اول

برای تهیه گوش فیل خوشمزه در ابتدای کار، شربت بار را تهیه می کنیم. برای این منظور ابتدا آب را به همراه شکر درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر کاملا حل شود، نیاز به همز دن شکر نیست.

مرحله دوم

در این مرحله وقتی شکر به طور کامل حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید با قاشق آن را هم زد. آبلیمو به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا به غلظتی که می خواهیم برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه می کنیم.

مرحله سوم

پنج دقیقه دیگر می گذاریم روی حرارت ملایم بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم. در ادامه می گذاریم تا به دمای محیط برسد تا بتوان گوشفیل ها را در آن غوطه ور کرد.

مرحله چهارم

بعد از تهیه شربت بار، به سراغ تهیه خمیر گوشفیل می رویم. در این مرحله، ابتدا یک کاسه بر داشته و زرده تخم مرغ و ۱ قاشق غذا خوری از شربت بار تهیه شده و روغن را درون کاسه می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شود.

مرحله پنجم

شیر را به آن اضافه کرده و هم می زنیم تا کامل یکدست شود. سپس یک لیوان آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و به آن اضافه می کنیم. سپس به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیر یکدستی ایجاد شود. سپس قاشق قاشق آرد اضافه می کنیم.

مرحله ششم

سپس مخلوط می کنیم تا خمیر نرمی بدست آید که به دست نچسبد. روی میز کار را آرد پاشی می کنیم. سپس خمیر را روی آن ورز می دهیم تا به دست نچسبد. باید با احتیاط آرد اضافه کنیم که آرد اضافه به خورد خمیر نرود و سفت نشود.

مرحله هفتم

حالا خمیر یک خمیر سفتی ایجاد می شود. درون یک نایلون قرار می دهیم و درب آن را بسته و دو ساعت به آن استراحت می دهیم. بعد از دو ساعت خمیر حسابی نرم و لطیف می شود. روی سطح کار را مجدد آرد پاشی می کنیم.

مرحله هشتم

سپس  خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز می کنیم. موقع وردنه کشیدن مرتب خمیر را از سطح کار جدا می کنیم و جا به جا می کنیم تا خمیر به سطح کار نچسبد. حال با چاقو یا پیتزا بر، آن را به شکل مربع یا لوزی های کوچک برش می زنیم.

مرحله نهم

در این مرحله یک تابه عمیق بر می داریم و درون آن را به اندازه ای روغن مخصوص سرخ کردنی می ریزیم که گوشفیل ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند. سپس روی حرارت قرار می دهیم تا روغن به اندازه کافی داغ شود.

مرحله دهم

گوشفیل ها را درون روغن سرخ می کنیم . روغن باید به حدی داغ باشد که گوشفیل ها روی آن شناور بماند. گوشفیل ها را در روغن داغ حرکت می دهیم تا حسابی پف کند و دو طرف آن سرخ شود. سپس گوشفیل ها را درون شربت بار ولرم می ریزیم تا حدود ۴۰ ثانیه بماند و شربت جذب کند.

مرحله یازدهم

سپس از شربت خارج کرده و روی توری قرار می دهیم تا شربت آن خارج شود. سپس درون یک ظرف در دار در یخچال نگه داری می کنیم. می توان کمی از شربت بار را نگه داشت و موقع سرو روی گوشفیل ها مالید تا رنگی شفاف تر داشته باشند و براق تر شوند.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 20 فروردین 1400
  • منبع :
  • img from instagram.com/akram_asgari3385
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.