طرز تهیه مربای به

طرز تهیه مربای به نگینی آپارات و بادام در طب سنتی رژیمی به خانه برمیگردیم

مربای به از قدیمی ترین صبحانه های ایرانی است که معمولا به همراه کره محلی سرو می شود. در برخی از نقاط کشورمان برخی افراد مربای بِه را به عنوان مُصلِح کنار غذا سرو میکنند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای به در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای یک شیشه مرباخوری به
بهیک کیلو
شکریک کیلو
آبلیمودو قاشق غذاخوری
پودرهل۱/۴ قاشق چایی خوری
گردو (اختیاری)۱/۲ پیمانه

طرز تهیه مربای بِه

مرحله ۱: آماده‌سازی و خرد کردن بِه

برای تهیه مربای به مجلسی اول از همه بِه ها را تمیز بشویید. نیازی نیست پوست به ها گرفته شود، مربا به با پوست به بسیار خوشمزه تر خواهد بود. شروع کنید به ها را به اندازه های کوچک یا بزرگ خرد کنید. اندازه تکه های بِه بستگی به سلیقه شما دارد.

مرحله ۲: انتخاب ظرف مناسب

می توانید برای شکل به ها آن را قالب بزنید ولی این کار بسیار سخت خواهد بود. یک ظرف یا قابلمه که داخلش آب ریختید را کنار دستتان قرار دهید و به هایی که خرد میکنید را داخل قابلمه بیاندازید. بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید.

مرحله ۳: نیم‌پز کردن بِه

روی سطح بِه, باید کاملا آب باشد, طوری که بِه ها همگی داخل آب باشند. حالا قابلمه را روی حرارت گاز گزاشته و زمانی که آب جوش آمد؛ در قابلمه را بگذارید تا حدود یک ساعت بجوشد و بِه ها نیم پز شود و رنگشان کمی تغییر کند.

مرحله ۴: افزودن شکر و تنظیم حرارت

حالا شکر را اضافه می کنیم و صبر می کنیم دوباره قابلمه جوش بیاید. سپس در قابلمه را به صورت دمکنی میگذاریم و حرارت را کم می کنیم و به قابلمه اجازه می دهیم حدود سه ساعت روی حرارت بجوشد. گهگاهی به قابلمه سر بزنید.>

مرحله ۵: طعم‌دهی و استراحت مربا

در این مرحله, بِه کاملا رنگ انداخته است و قوام آمده است. حالا آبلیمو و پودر هل و گردو ها را اضافه میکنیم. بعد از اینکه چند جوش زد حرارت را خاموش کرده و در قابلمه را با دمکنی میگذاریم تا ۲۴ ساعت به همان حالت بماند.

مرحله ۶: آماده‌سازی نهایی و سرو مربا

مربای بِه آماده است. می توانید مربا را داخل ظرف سرو و میل کنید. میتوانید گردو را بعد از آماده شدن مربا به آن اضافه کنید. ابتدا گردو را خیس کرده و با دستمال خشک کنید و به مربا اضافه کنید. نوش جان

نکات تهیه مربای به: راهنمایی‌های اضافی

شربت مربا نباید زیاد غلیظ باشد چون مربا بعد از یک روز ماندن غلیظ تر میشود ، میتونید از دونه هل یا وانیل استفاده کنید. مربا بِه در قابلمه مسى بهتر رنگ میاندازد و قشنگ تر میشود ولى از قابلمه لعابى یا استیل هم می توانید استفاده کنید، هرچقدر زمان پختن بِه طولانى تر باشد, پر رنگ تر و قرمزتر میشود. حتماً درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

پر رنگ‌تر شدن رنگ قرمز مربای به

پس از پخت مربا به مدت نیم ساعت، درب قابلمه را با یک دم کنی می‌پوشانیم، سپس حرارت زیر ظرف را به حداقل می‌رسانیم. به منظور یکنواختی حرارت، یک شعله پخش کن زیر قابلمه می‌گذاریم و صبر می‌کنیم تا به مدت ۲ ساعت با حرارت کم بجوشد. به دلیل تبخیر شربت مربا، احتمال دارد که غلظت آن افزایش یابد.

بنابراین، توصیه می‌شود هر نیم ساعت یک بار مربا را بررسی کنید. اگر متوجه شدید که شربت بسیار غلیظ شده است، کافی است مقداری آب جوش را به مخلوط اضافه کنید. پس از آن، درب قابلمه را مجدداً قرار دهید تا مربا به رنگ و کیفیت دلخواه برسد.

اضافه کردن طعم و عطر بیشتر

مربای به در واقع دارای طعمی خاص از شیرینی و ترشی بسیار ملایم میوه به است. ولی برخی افراد علاقه دارند که طعم و عطر این مربا را کمی تغییر دهند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید، می‌توانید از ادویه‌هایی مانند هل سبز و چوب دارچین استفاده کنید.

هل سبز با ارتقاء طعم تلخ و معطر به مربا، تجربه متفاوتی را به شما می‌دهد. همچنین چوب دارچین با عطر و بوی دلپذیر خود، یک احساس گرم و خانگی به مربا می‌افزاید. توجه داشته باشید که این مواد باید بعد از اتمام فرآیند پخت مربا از آن خارج شوند تا تنها عطر و طعم آن‌ها در مربا باقی بماند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 21 شهریور 1402

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.