آموزش طرز تهیه نان شیرمال صنعتی و تنوری خوشمزه در منزل
طرز تهیه نان شیرمال
نان شیرمال یکی از انواع نان های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت هایی به فطیر دارد و بیشتر به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. این نان خوشمزه یک گزینه بسیار مناسب برای وعده های صبحانه و عصرانه می باشد و می توانیم آنرا به همراه صبحانه های پر طرفدار مثل انواع مربا، خامه و .. سرو کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان شیرمال در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد گندم | ۲٫۵ لیوان |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر ولرم | ¾ لیوان |
خمیر مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | یک سوم لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
کنجد | برای تزیین |
طرز تهیه نان شیرمال
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه و مجلسی شیرمال ابتدا ۱۵ دقیقه زودتر از پخت نان،کره و شیر را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط قرار می دهیم.شیر را داخل کاسه ای می ریزیم و خمیر مایه فوری و ۱ قاشق چای خوری شکر را به آن اضافه می کنیم.
مرحله دوم
سپس با قاشق آرام مواد را مخلوط می کنیم. در ادامه روی کاسه را با بشقاب می پوشانیم و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر مایه به عمل بیاید.بعد کره (به دمای محیط رسیده) را داخل کاسه بزرگی می ریزیم و شکر و زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم.
طرز تهیه نان شیرمال
در ادامه مخلوط شیر،خمیرمایه،شکر که به عمل آمده را نیز به مواد اضافه می کنیم و نمک را نیز می افزاییم و آرد را الک کرده و کم کم به مواد اضافه می کنیم و خمیر را مخلوط می کنیم تا بتوانیم با دست ورز دهیم و دیگر با قاشق مواد را مخلوط نمی کنیم و همین طور کم کم آرد اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا با دست ورز می دهیم.تا جای آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد و نرم و لطیف شود.شاید همه آرد استفاده نشود ولی نباید بیشتر از این مقدار نیز آرد به خمیر اضافه شود چون باعث سفت شدن خمیر می شود و نان با کیفیتی نخواهید داشت.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر دیگر به دست نچسبید ان را گرد می کنیم و در ظرف می گذاریم و با چاقو دو خط مانند علامت مثبت روی خمیر ایجاد می کنیم تا خمیر خوب پف کند و روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱:۳۰ الی ۲ ساعت در محیط خوب به عمل بیاید.
طرز تهیه نان شیرمال
بعد از به عمل آمدن خمیر سلفون را بر می داریم و خمیر را کمی ورز می دهیم و روی سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را با وردنه به صورت مستطیل باز می کنیم و با چاقو از گوشه مستطیل خط های موربی ایجاد می کنیم و فرچه را داخل کمی کره می زنیم.
مرحله هفتم
سپس روی نان می کشیم و از گوشه مستطیل خمیر را به صورت مورب لوله می کنیم و لوله خمیر را در نهایت به صورت گرد می پیچیم.البته می توانید به هر شکلی که تمایل دارید خمیر را فرم دهید. قالب را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا می توانیم برای روی خمیر یک عدد زرده تخم مرغ و کمی کره را مخلوط کنیم و با فرچه روی نان می کشیم.البته می توانید از کمی زعفران دم کرده نیز برای زردتر شده نیز استفاده کنید و روی آن نیز کمی کنجد یا سیاه دانه برای زیباتر شدن نان بریزید و روی خمیر دستمالی قرار می دهیم.
طرز تهیه نان شیرمال
سپس به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت می دهیم و در آخر قالب خمیر را داخل فر قرار می دهیم وداخل ظرفی آب می ریزیم و داخل فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه داخل فر نان پخته شود.نان شیرمال پخته شده را از فر بیرون می آوریم و نوش جان کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- جا دستمال کاغذی ماشین عروسکی حیوانات؛ ۱۵ ایده فوقالعاده برای تزیین خودرو
- جدیدترین گوشواره وینتیج مرواریدی؛ ۱۵ مدل که نباید از دست بدهید
- گوشواره استیل بلند درخشان؛ ۱۵ ایده خاص برای استایلهای خاص و شیک
- 15 طرح ناخن مینیمال طلاکوب ؛ درخشش ظریف روی ناخنهات!
- جدیدترین انگشتر نگین مشکی زنانه جدید؛ ۱۵ مدل که عاشقشان میشوید
- فنجان نعلبکی دفرمه پینترستی زیبا؛ ۱۵ مدل منحصر به فرد برای زیبایی میز پذیرایی
- منبع :
- _lifestyle_yekta_