طرز تهیه نان شیرمال

طرز تهیه نان شیرمال صنعتی با ماست بدون فر بدون خمیر مایه تنوری ترکیه کاشان

نان شیرمال یکی از انواع نان های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت هایی به فطیر دارد و بیشتر به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد لازم برای ۴ نفر
آرد گندم۲٫۵ لیوان
زرده تخم مرغ۲ عدد
شیر ولرم¾ لیوان
خمیر مایع۱ قاشق غذاخوری
شکریک سوم لیوان
کره۵۰ گرم
نمکنوک قاشق چایخوری
کنجدبرای تزیین

دستور تهیه نان شیرمال

مرحله اول

ابتدا ۱۵ دقیقه زودتر از پخت نان،کره و شیر را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط قرار می دهیم.شیر را داخل کاسه ای می ریزیم و خمیر مایه فوری و ۱ قاشق چای خوری شکر را به آن اضافه می کنیم و با قاشق آرام مواد را مخلوط می کنیم.

مرحله دوم

سپس روی کاسه را با بشقاب می پوشانیم و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر مایه به عمل بیاید.بعد کره (به دمای محیط رسیذه)را داخل کاسه بزرگی می ریزیم و شکر،زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در ادامه مخلوط شیر،خمیرمایه،شکر که به عمل آمده را نیز به مواد اضافه می کنیم و نمک را نیز می افزاییم و آرد را الک کرده و کم کم به مواد اضافه می کنیم و خمیر را مخلوط می کنیم تا بتوانیم با دست ورز دهیم و دیگر با قاشق مواد را مخلوط نمی کنیم و همین طور کم کم آرد اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

حالا با دست ورز می دهیم.تا جای آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد و نرم و لطیف شود.شاید همه آرد استفاده نشود ولی نباید بیشتر از این مقدار نیز آرد به خمیر اضافه شود چون باعث سفت شدن خمیر می شود و نان با کیفیتی نخواهید داشت.

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر دیگر به دست نچسبید ان را گرد می کنیم و در ظرف می گذاریم و با چاقو دو خط مانند علامت مثبت روی خمیر ایجاد می کنیم تا خمیر خوب پف کند و روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱:۳۰ الی ۲ ساعت در محیط خوب به عمل بیاید.

مرحله ششم

بعد از به عمل آمدن خمیر سلفون را بر می داریم و خمیر را کمی ورز می دهیم و روی سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را با وردنه به صورت مستطیل باز می کنیم و با چاقو از گوشه مستطیل خط های موربی ایجاد می کنیم و فرچه را داخل کمی کره می زنیم.

مرحله هفتم

سپس روی نان می کشیم و از گوشه مستطیل خمیر را به صورت مورب لوله می کنیم و لوله خمیر را در نهایت به صورت گرد می پیچیم.البته می توانید به هر شکلی که تمایل دارید خمیر را فرم دهید. قالب را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن قرار می دهیم.

مرحله هشتم

حالا می توانیم برای روی خمیر یک عدد زرده تخم مرغ و کمی کره را مخلوط کنیم و با فرچه روی نان می کشیم.البته می توانید از کمی زعفران دم کرده نیز برای زردتر شده نیز استفاده کنید و روی آن نیز کمی کنجد یا سیاهدانه برای زیباتر شدن نان بریزید و روی خمیر دستمالی قرار می دهیم.

مرحله نهم

سپس به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت می دهیم و در آخر قالب خمیر را داخل فر قرار می دهیم وداخل ظرفی آب می ریزیم و داخل فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه داخل فر نان پخته شود.نان شیرمال پخته شده را از فر بیرون می آوریم و نوش جان کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.