آموزش طرز تهیه نان شیرمال صنعتی و تنوری خوشمزه در منزل

طرز تهیه نان شیرمال

طرز تهیه نان شیرمال صنعتی با ماست بدون فر بدون خمیر مایه تنوری ترکیه کاشان

نان شیرمال یکی از انواع نان های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت هایی به فطیر دارد و بیشتر به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. این نان خوشمزه یک گزینه بسیار مناسب برای وعده های صبحانه و عصرانه می باشد و می توانیم آنرا به همراه صبحانه های پر طرفدار مثل انواع مربا، خامه و .. سرو کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان شیرمال در ادامه با سایت نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
آرد گندم۲٫۵ لیوان
زرده تخم مرغ۲ عدد
شیر ولرم¾ لیوان
خمیر مایع۱ قاشق غذاخوری
شکریک سوم لیوان
کره۵۰ گرم
نمکنوک قاشق چایخوری
کنجدبرای تزیین

طرز تهیه نان شیرمال

مرحله اول

برای تهیه نان خوشمزه و مجلسی شیرمال ابتدا ۱۵ دقیقه زودتر از پخت نان،کره و شیر را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط قرار می دهیم.شیر را داخل کاسه ای می ریزیم و خمیر مایه فوری و ۱ قاشق چای خوری شکر را به آن اضافه می کنیم.

مرحله دوم

سپس با قاشق آرام مواد را مخلوط می کنیم. در ادامه روی کاسه را با بشقاب می پوشانیم و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا خمیر مایه به عمل بیاید.بعد کره (به دمای محیط رسیده) را داخل کاسه بزرگی می ریزیم و شکر و زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم.

طرز تهیه نان شیرمال

در ادامه مخلوط شیر،خمیرمایه،شکر که به عمل آمده را نیز به مواد اضافه می کنیم و نمک را نیز می افزاییم و آرد را الک کرده و کم کم به مواد اضافه می کنیم و خمیر را مخلوط می کنیم تا بتوانیم با دست ورز دهیم و دیگر با قاشق مواد را مخلوط نمی کنیم و همین طور کم کم آرد اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

حالا با دست ورز می دهیم.تا جای آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد و نرم و لطیف شود.شاید همه آرد استفاده نشود ولی نباید بیشتر از این مقدار نیز آرد به خمیر اضافه شود چون باعث سفت شدن خمیر می شود و نان با کیفیتی نخواهید داشت.

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر دیگر به دست نچسبید ان را گرد می کنیم و در ظرف می گذاریم و با چاقو دو خط مانند علامت مثبت روی خمیر ایجاد می کنیم تا خمیر خوب پف کند و روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱:۳۰ الی ۲ ساعت در محیط خوب به عمل بیاید.

طرز تهیه نان شیرمال

بعد از به عمل آمدن خمیر سلفون را بر می داریم و خمیر را کمی ورز می دهیم و روی سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را با وردنه به صورت مستطیل باز می کنیم و با چاقو از گوشه مستطیل خط های موربی ایجاد می کنیم و فرچه را داخل کمی کره می زنیم.

مرحله هفتم

سپس روی نان می کشیم و از گوشه مستطیل خمیر را به صورت مورب لوله می کنیم و لوله خمیر را در نهایت به صورت گرد می پیچیم.البته می توانید به هر شکلی که تمایل دارید خمیر را فرم دهید. قالب را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن قرار می دهیم.

مرحله هشتم

حالا می توانیم برای روی خمیر یک عدد زرده تخم مرغ و کمی کره را مخلوط کنیم و با فرچه روی نان می کشیم.البته می توانید از کمی زعفران دم کرده نیز برای زردتر شده نیز استفاده کنید و روی آن نیز کمی کنجد یا سیاه دانه برای زیباتر شدن نان بریزید و روی خمیر دستمالی قرار می دهیم.

طرز تهیه نان شیرمال

سپس به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت می دهیم و در آخر قالب خمیر را داخل فر قرار می دهیم وداخل ظرفی آب می ریزیم و داخل فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه داخل فر نان پخته شود.نان شیرمال پخته شده را از فر بیرون می آوریم و نوش جان کنید.

بروز رسانی توسط در چهارشنبه 12 خرداد 1400

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.