طرز تهیه کیک کاستابک، کیک شکلاتی شیک و جدید!
طرز تهیه کیک کاستابک
کیک کاستابک یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع درست میشود و طرفداران زیادی دارد، این کیک با عطر و طعم فوقالعاده برای پذیرایی بسیار مناسب و شیک است و به روشهای مختلف و با مواد متنوعی تهیه میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک کاستابک در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای کیک | مقدار مواد |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۱ لیوان |
وانیل | ۴/۱ قاشق چای خوری |
روغن مایع | نصف لیوان |
شیر | نصف لیوان |
آرد | ۲ لیوان سر خالی |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مربا خوری |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذا خوری |
مواد لازم برای مایه روی کیک | مقدار مواد |
کرم شانتی ( پودر خامه) | ۲ بسته |
شیر یا آب سرد | ۱ لیوان |
توت فرنگی یا موز به دلخواه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کیک کاستابک
مرحله ۱: هم زدن تخم مرغها و شکر
ابتدا تخم مرغها را داخل یک ظرف بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و حجم آنها بیشتر شود، بعد شکر را به آنها اضافه کنید و با همزن برقی به مدت ۴ تا ۵ دقیقه خوب هم بزنید تا بافت مخلوط، کرم رنگ و یکدست شود.
مرحله ۲: افزودن وانیل و روغن مایع
سپس مقداری وانیل به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عطر وانیل پخش شود و بوی زهم تخم مرغها از بین برود، بعد روغن مایع را روی مواد بریزید و به اندازه این که با هم مخلوط شوند هم بزنید تا بافت مخلوط تشکیل شده یکدست و صاف شود.
مرحله ۳: اضافه کردن شیر به مخلوط
بعد شیر را که به دمای محیط رسیده است روی مخلوط بریزید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند، خیلی لازم نیست هم بزنید فقط به اندازهای که شیر با مواد مخلوط شود و بافت یکدستی تشکیل شود، سپس مخلوط را از مخلوط کن داخل یک ظرف بریزید.
مرحله ۴: الک کردن و مخلوط کردن آرد
بعد آرد را در یک ظرف الک کنید تا سبک و یکدست شود و سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و بعد پودر کاکائو را هم روی آرد بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید، سپس همه مواد را با هم ۲ بار دیگر الک کنید.
مرحله ۵: اضافه کردن آرد به مخلوط مواد
وقتی بافت آرد کاملا یکدست و سبک شد، در دو مرحله آن را به مخلوط مواد اضافه کنید و با همزن دستی به آرامی و به شکل دورانی و در یک جهت هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و آرد در داخل مخلوط گلوله نشود و بافت یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۶: آماده سازی قالب و ریختن مایه کیک
سپس کف قالب یا سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید، بهتر است از قالب ۲۰ در ۳۰ استفاده کنید و بعد مایه کیک را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید، سپس به آرامی یکی دو بار قالب را به سطح بکوبید تا حبابهای هوای داخل آن خارج شود.
مرحله ۷: پخت کیک در فر
بعد قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا کیک به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه بپزد و سطح آن طلایی رنگ شود، بعد از این مدت کیک را از داخل فر بیرون بیاورید.
مرحله ۸: خارج کردن کیک از قالب
سپس قالب کیک را در دمای محیط قرار دهید تا کیک کمی سرد شود و بعد از قالب خارج کنید و داخل یک ظرف دیگر قرار دهید و به آرامی کاغذ روغنی را از آن جدا کنید، سپس رویه کیک را که کمی برآمده شده است با یک چاقو ببرید و جدا کنید.
مرحله ۹: نگهداری رویه کیک برای تزئین
رویه کیک را پودر کنید و داخل ظرفی بریزید و برای تزئین روی کیک نگهدارید، سپس در قالب سلفون قرار دهید و کیک را که سرد شده است، روی آن در قالب بگذارید، با استفاده از سلفون بعدا کیک را به راحتی از داخل قالب بیرون میآورید.
مرحله ۱۰: تهیه مایه روی کیک
سپس برای درست کردن مایه روی کیک، کرم شانتی یا پودر خامه را داخل ظرفی بریزید و شیر را به آن اضافه کنید و با همزن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند، اگر شیر در دسترس نبود از آب استفاده کنید.
مرحله ۱۱: استفاده از خامه قنادی و پنیر ماسکارپونه
به جای کرم شانتی میتوانید از خامه قنادی و پنیر ماسکارپونه استفاده کنید، به طوری که خامه قنادی را داخل یک ظرف بریزید و به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و بعد پنیر ماسکارپونه را به آن اضافه کنید و ۱ دقیقه هم بزنید. به جای کرم شانتی میتوانید از ترکیب ۲۵۰ گرم خامه قنادی و ۲۰۰ گرم پنیر ماسکارپونه استفاده کنید و کاملا با هم مخلوط کنید.
مرحله ۱۲: تزئین کیک با توت فرنگی و کرم
وقتی که کاملا با هم مخلوط شدند و بافت مواد یکدست شد، سپس با فرچه سطح کیک را با شیر خیس کنید و توت فرنگیها را روی کیک بچینید به طوری که کاملا سطح کیک را بپوشانند، میتوانید توت فرنگیها را برش دهید و روی کیک بچینید.
مرحله ۱۳: پوشاندن کیک با کیک پودر شده
سپس از کرم شانتی یا مخلوط خامه فرم گرفته و پنیر ماسکارپونه داخل قیف بریزید و روی توت فرنگیها بریزید و با کاردک سطح آن را صاف کنید و سپس کیک پودر شده که از قبل کنار گذاشته بودید را روی خامه پخش کنید تا سطح کیک را بپوشاند.
مرحله ۱۴: استراحت کیک در یخچال
بعد کیک کاستابک را داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال استراحت کند و کیک خودش را بگیرد و خامه داخل آن سفت شود و طعم مواد با هم ترکیب شود، بعد از این زمان قالب کیک را از یخچال بیرون بیاورید.
مرحله ۱۵: تزئین نهایی کیک
سپس کیک را از داخل قالب بیرون بیاورید و در یک ظرف قرار دهید و بعد روی کیک را با برشهای موز و یا توت فرنگی و پودر یا خلال پسته و خردههای مغز گردو و شکلات چیپسی تزئین کنید و بعد کیک را در اندازه و شکل دلخواه برش بزنید.
مرحله ۱۶: سرو کیک کاستابک
بعد تعدادی از برشهای کیک کاستابک را داخل یک ظرف مناسب بچینید و این کیک خوش طعم و دلچسب را به عنوان یک دسر شیک و مجلسی و یا یک میان وعده مقوی و پر انرژی برای پذیرایی و مهمانیها به همراه چای و یا قهوه سرو کنید.
- منبع :
- ashpazi_ronak_