طرز تهیه تارت آلبالو، انتخابی خاص برای پذیرایی در مهمانی ها
طرز تهیه کوکو پنیر، یک غذای ساده و خوشمزه گیلانی!
طرز تهیه کوکو پنیر کوکو پنیر یکی از انواع کوکوهای خوشمزه، لذیذ و اصیل گیلانی است که خیلی راحت درست میشود، این کوکو …
طرز تهیه کیک زردآلو شکلاتی خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه کیک زردآلو شکلاتی کیک زردآلو شکلاتی یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و نرم دارد و …
طرز تهیه شربت بار شفاف و عسلی خانگی به روش قنادی
طرز تهیه شربت بار شربت بار نوعی شربت مخصوص شیرینی پزی است که می توانید از آن در تهیه بعضی شیرینی ها استفاده …
طرز تهیه تارت آلبالو
تارت آلبالو یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع آماده میشود و بافتی سبک و ترد دارد، تارت را میتوانید به روشهای مختلف و با میوههای متنوعی آماده و تهیه کنید و برای پذیرایی و مهمانیها از آن استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه تارت آلبالو در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر | |
آرد | ۳۷۰ گرم |
پودر قند | ۵۰ گرم |
کره سرد | ۱۷۰ گرم |
نمک | ۴/۱ قاشق چای خوری |
وانیل | ۸/۱ قاشق چای خوری |
شیر سرد | ۲/۱ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
مواد لازم برای لایه میانی | |
آلبالو | ۸۰۰ گرم |
شکر | ۷۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذا خوری |
آب سرد | ۳/۱ پیمانه |
مواد لازم برای رومال | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱ قاشق چای خوری |
شکر دانه درشت | به مقدار لازم |
طرز تهیه تارت آلبالو
مرحله ۱: آمادهسازی و الک کردن آرد
برای طرز تهیه تارت آلبالو ابتدا آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود و بعد داخل یک ظرف بریزید و نمک را به آن اضافه کنید و با هم ترکیب کنید دوباره ترکیب آرد و نمک را الک کنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند. مقدار آرد به کیفیت آن بستگی دارد.
مرحله ۲: اضافه کردن کره به آرد
سپس کره را که در یخچال کاملا سرد شده است به قطعات کوچک تقسیم کنید و به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت آرد به شکل خردههای نان شود بعد آرد را کنار بگذارید و در یک ظرف دیگر زردههای تخم مرغ را بریزید.
مرحله ۳: آمادهسازی زردههای تخممرغ
بعد با همزن برقی هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و حجم آنها زیاد شود سپس مقداری پودر قند را به زردههای تخم مرغ اضافه کنید و با همزن برقی ۴ دقیقه هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و بافت مخلوط تشکیل شده کرم رنگ و یکدست شود.
مرحله ۴: اضافه کردن وانیل به مخلوط
سپس وانیل را به مخلوط اضافه کنید و دوباره با همزن برقی هم بزنید تا وانیل در مواد پخش شود و بوی زهم تخم مرغها را بگیرد سپس مخلوط تشکیل شده را روی آرد بریزید و با لیسک هم بزنید و خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۵: اضافه کردن شیر و آمادهسازی خمیر
سپس مقداری شیر را کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی تشکیل شود ممکن است که مقدار شیر کمتری لازم داشته باشید بعد از این که بافت خمیر صاف و یکدست و نرم و لطیف شد سپس آن را داخل یک نایلون قرار دهید.
مرحله ۶: استراحت دادن به خمیر در یخچال
بعد با دست خمیر را فشار دهید و داخل نایلون پهن و صاف کنید و هواگیری کنید و سپس خمیر را داخل یخچال قرار دهید تا به مدت یک ساعت خوب استراحت کند و جا بیفتد و بافت آن سفت و منسجم شود در این فاصله مواد لایه میانی را آماده و تهیه کنید.
مرحله ۷: آمادهسازی و شیرینکردن آلبالوها
آلبالوها را تمیز بشورید و ساقه و هستههای داخل آن را جدا کنید و سپس آلبالوها را داخل یک ظرف بریزید و مقداری شکر به آنها اضافه کنید و هم بزنید بعد مخلوط آلبالو و شکر را به مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آلبالوها آب بیندازند.
مرحله ۸: پخت آلبالوها و آمادهسازی ژلاتین
بعد از این زمان ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید که آلبالوها به آرامی بپزند و نرم شوند و سپس مقداری پودر ژلاتین را داخل یک ظرف بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۹: اضافه کردن ژلاتین به مخلوط آلبالو
بعد ظرف مخلوط ژلاتین را به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا ذرات پودر ژلاتین در آب کاملاً حل شوند و مخلوط شفاف و یکدست شود و سپس مخلوط ژلاتین را به آلبالوها اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط مواد غلیظ شود.
مرحله ۱۰: پیشنهادات جایگزین برای مواد میانی
به جای پودر ژلاتین و آب میتوانید به آلبالوها ۳ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت اضافه کنید تا بافت آن غلیظ و منسجمتر شود و بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود به جای مواد میانی میتوانید از مربای آلبالو استفاده کنید.
مرحله ۱۱: آمادهسازی و برش خمیر
سپس خمیر را از داخل یخچال بیرون بیاورید و به دو قسمت تقسیم کنید بعد روی یک سطح صاف را مقداری چرب کنید و هر قسمت خمیر را روی آن به شکل دایره و به قطر ۲ سانتی متر پهن کنید بعد هم قالب تارت را با روغن مایع یا کره چرب کنید.
مرحله ۱۲: قرار دادن خمیر در قالب تارت
بعد خمیر را داخل قالب قرار دهید و با فشار دست آن را در کف قالب کاملاً پهن کنید و دیوارهای قالب را هم با خمیر بپوشانید سپس دیوارهها و کف خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا خمیر در هنگام پخت پف نکند و شکل و ظاهر آن خراب نشود.
مرحله ۱۳: پخش مواد میانی و برش نوارهای خمیر
سپس مواد میانی را داخل قالب روی خمیر بریزید و پخش کنید و بعد سطح آن را صاف کنید و سپس قسمت دیگر خمیر را هم روی یک سطح صاف با وردنه پهن کنید و بعد با یک کاتر یا چاقوی تیز خمیر را به شکل نوارهای باریک و بلند برش دهید.
مرحله ۱۴: تهیه سطح شطرنجی و استراحت در یخچال
بعد با برشهای نواری خمیر سطح روی مواد میانی را به شکل شطرنجی بپوشانید و بعد روی آن پارچه بیاندازید و سپس قالب را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت استراحت کند و خمیر جا بیفتد و طعم مواد میانی به خورد آن برود.
مرحله ۱۵: تهیه مخلوط زرده تخم مرغ و شیر
سپس یک زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف کوچک بریزید و با چنگال آن را خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و بافت آن یکدست شود و بعد کمی شیر به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و بافت یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۱۶: رومال خمیر و تنظیم حرارت فر
بعد با یک فرچه روی سطح خمیرها را با زرده تخم مرغ و شیر رومال کنید سپس مقدار شکر دانه درشت روی خمیر بپاشید و بعد قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و سپس دمای فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
مرحله ۱۷: پخت خمیر تارت
سپس اجازه دهید خمیر تارت به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در فر بپزد و آماده شود و سطح آن طلایی رنگ شود اگر سطح تارت طلایی نشده بود به مدت ۲ الی ۳ دقیقه گریل یا حرارت بالای فر را روشن کنید تا سطح تارت با حرارت گریل طلایی شود.
مرحله ۱۸: خنک و خارج کردن تارت
بعد قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود و سپس تارت را به آرامی از داخل قالب بیرون بیاورید و بعد در ظرف دیگری قرار دهید، سپس به دلخواه و با سلیقه خودتان روی آن مقداری مربای آلبالو یا عسل رقیق بریزید.
مرحله ۱۹: تزئین تارت و سرو کردن
سپس با برشهای آلبالو و یا کمی مغز گردوی خرد شده تارت را تزئین کنید و بعد تارت آلبالو را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و این دسر شیک و خوش طعم را برای پذیرایی و مهمانیها به همراه انواع دسرها و کیک و شیرینیهای دیگر سرو کنید.
- منبع :
- zahra.k