طرز تهیه گلت شلیل، شیرینی فوقالعاده برای دورهمی
طرز تهیه کروسان شکلاتی خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه کروسان شکلاتی کروسان شکلاتی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بین المللی است که طرفدارهای زیادی دارد، برای مشاهده آموزش …
طرز تهیه اسلایس کارامل و پسته خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه اسلایس کارامل و پسته اسلایس کارامل و پسته یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بین المللی است که با مواد …
طرز تهیه کیک انار خوشمزه و فوق العاده خوشرنگ مرحله به مرحله
طرز تهیه کیک انار کیک انار یکی از انواع کیک های خوشمزه و پاییزی کشورمان است که با رسپی های متنوعی تهیه می …
طرز تهیه گلت شلیل
گلت شلیل یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع آماده و تهیه میشود و برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است گلت شلیل را میتوانید به روشهای مختلف آماده کنید این دسر خوش طعم طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه گلت شلیل در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر گلت | |
آرد | ۲ پیمانه |
کره سرد | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۵ قاشق غذا خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
مواد لازم برای مایه میانی | |
شلیل پوره شده | ۳۰۰ گرم |
آب | نصف پیمانه |
شکر | ۵ قاشق غذا خوری |
نشاسته | ۱ قاشق غذا خوری |
پرک بادام برای تزئین | به مقدار دلخواه |
شکر برای تزئین | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه گلت شلیل
مرحله ۱: مخلوط کردن آرد و کره
برای طرز تهیه گلت شلیل ابتدا مقداری آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود سپس آرد را داخل یک ظرف بریزید و مقداری کره سرد شده را در اندازههای کوچک خرد کنید و به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بافت آن به شکل خرده نان شود.
مرحله ۲: زدن تخممرغ و اضافه کردن شکر
سپس در یک ظرف دیگر تخم مرغها را بریزید و با همزن برقی بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و حجم آنها کمی زیاد شود سپس شکر را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت آنها کرم رنگ و کشدار و یکدست شود.
مرحله ۳: افزودن نمک و مخلوط کردن با آرد و کره
بعد کمی نمک به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و سپس مخلوط تشکیل شده را به ترکیب کره و آرد اضافه کنید و هم بزنید و خوب با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود و بافت صاف و یکدستی تشکیل شود که به دست نمیچسبد.
مرحله ۴: تنظیم بافت خمیر و استراحت در یخچال
اگر خمیر مقداری چسبنده بود میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم خوب ترکیب شوند و بافت خمیر مناسب شود سپس خمیر تشکیل شده را داخل یک نایلون قرار دهید و بعد خمیر را در یخچال بگذارید و اجازه دهید تا خوب استراحت کند.
مرحله ۵: تهیه پوره شلیل
در این فاصله مواد میانی را آماده کنید تعدادی شلیل را بشورید و پوست بگیرید و در اندازههای کوچک خرد کنید سپس شلیلها را داخل میکسر بریزید و یا با گوشتکوب برقی یا دستی کاملاً پوره و له کنید و بعد شلیلهای له شده را داخل یک ظرف بریزید.
مرحله ۶: آمادهسازی مواد میانی
سپس مقداری آب به آنها اضافه کنید و بعد مقداری هم شکر روی مواد بریزید و هم بزنید و سپس مقداری نشاسته ذرت را با مواد مخلوط کنید و بعد ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا همه مواد با هم خوب بپزند و با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۷: خنک کردن مواد
وقتی که بافت مخلوط تشکیل شده به غلظت مناسب رسید و یکدست و لطیف شد ظرف مواد را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی خنک شود بعد از دو ساعت که خمیر داخل یخچال منسجم شد آن را از یخچال بیرون بیاورید.
مرحله ۸: برش خمیر و اضافه کردن مواد میانی
سپس به مدت یک ربع در دمای محیط قرار دهید تا خمیر کمی نرم شود بعد خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و با وردنه آن را پهن و باز کنید سپس با یک در قابلمه خمیر را برش بزنید و به شکل دایره درآورید و از مواد میانی روی خمیر بریزید.
مرحله ۹: تزئین خمیر با شلیل و بادام
بعد مواد میانی را روی سطح خمیر پخش کنید سپس شلیلها را پوست بگیرید و نازک برش دهید و بعد اسلایسهای شلیل را روی مواد میانی بچینید و سپس لبههای خمیر را به سمت داخل جمع کنید و تا بزنید و بعد روی لبههای خمیر پرک بادام بچینید.
مرحله ۱۰: آمادهسازی خمیر برای پخت
سپس روی همه قسمتهای خمیر مقداری شکر بپاشید و بعد داخل سینی فر یا قالب یک کاغذ روغنی قرار دهید و خمیر گلت شلیل را به آرامی در سینی یا قالب بگذارید و سپس سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.
مرحله ۱۱: پخت گلت شلیل در فر
بعد دمای فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزد و آماده شود و سطح آن طلایی شود اگر سطح خمیر بعد از پخت طلایی نشد به مدت تقریباً ۱ تا ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا سطح گلت رنگ بگیرد.
مرحله ۱۲: خنک کردن و سرو گلت شلیل
سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود و بعد به آرامی گلت را از داخل آن بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بگذارید تا کاملا خنک شود سپس گلت را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب بچینید. در آخر گلت شلیل را به عنوان یک دسر شیک و خوش طعم برای پذیرایی و مهمانیها به همراه انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- zahra.k