طرز تهیه کروسان شکلاتی خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه کروسان شکلاتی خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه کروسان شکلاتی کروسان شکلاتی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بین المللی است که طرفدارهای زیادی دارد، برای مشاهده آموزش …

طرز تهیه اسلایس کارامل و پسته خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه اسلایس کارامل و پسته خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه اسلایس کارامل و پسته اسلایس کارامل و پسته یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بین المللی است که با مواد …

طرز تهیه کیک انار خوشمزه و فوق العاده خوشرنگ مرحله به مرحله

طرز تهیه کیک انار خوشمزه و فوق العاده خوشرنگ مرحله به مرحله

طرز تهیه کیک انار کیک انار یکی از انواع کیک های خوشمزه و پاییزی کشورمان است که با رسپی های متنوعی تهیه می …

طرز تهیه گلت شلیل

طرز تهیه گلت شلیل, دستور پخت گلت شلیل

گلت شلیل یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع آماده و تهیه می‌شود و برای پذیرایی و مهمانی‌ها بسیار مناسب است گلت شلیل را می‌توانید به روش‌های مختلف آماده کنید این دسر خوش طعم طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه گلت شلیل در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای خمیر گلت
آرد۲ پیمانه
کره سرد۱۵۰ گرم
تخم مرغ۱ عدد
شکر۵ قاشق غذا خوری
نمکنوک قاشق چای خوری
مواد لازم برای مایه میانی
شلیل پوره شده۳۰۰ گرم
آبنصف پیمانه
شکر۵ قاشق غذا خوری
نشاسته۱ قاشق غذا خوری
پرک بادام برای تزئینبه مقدار دلخواه
شکر برای تزئینبه مقدار دلخواه

طرز تهیه گلت شلیل

مرحله ۱: مخلوط کردن آرد و کره

برای طرز تهیه گلت شلیل ابتدا مقداری آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود سپس آرد را داخل یک ظرف بریزید و مقداری کره سرد شده را در اندازه‌های کوچک خرد کنید و به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بافت آن به شکل خرده نان شود.

مرحله ۲: زدن تخم‌مرغ و اضافه کردن شکر

سپس در یک ظرف دیگر تخم مرغ‌ها را بریزید و با همزن برقی بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند و حجم آن‌ها کمی زیاد شود سپس شکر را به آن‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت آن‌ها کرم رنگ و کش‌دار و یکدست شود.

مرحله ۳: افزودن نمک و مخلوط کردن با آرد و کره

بعد کمی نمک به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و سپس مخلوط تشکیل شده را به ترکیب کره و آرد اضافه کنید و هم بزنید و خوب با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود و بافت صاف و یکدستی تشکیل شود که به دست نمی‌چسبد.

مرحله ۴: تنظیم بافت خمیر و استراحت در یخچال

اگر خمیر مقداری چسبنده بود می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم خوب ترکیب شوند و بافت خمیر مناسب شود سپس خمیر تشکیل شده را داخل یک نایلون قرار دهید و بعد خمیر را در یخچال بگذارید و اجازه دهید تا خوب استراحت کند.

مرحله ۵: تهیه پوره شلیل

در این فاصله مواد میانی را آماده کنید تعدادی شلیل را بشورید و پوست بگیرید و در اندازه‌های کوچک خرد کنید سپس شلیل‌ها را داخل میکسر بریزید و یا با گوشتکوب برقی یا دستی کاملاً پوره و له کنید و بعد شلیل‌های له شده را داخل یک ظرف بریزید.

مرحله ۶: آماده‌سازی مواد میانی

سپس مقداری آب به آن‌ها اضافه کنید و بعد مقداری هم شکر روی مواد بریزید و هم بزنید و سپس مقداری نشاسته ذرت را با مواد مخلوط کنید و بعد ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا همه مواد با هم خوب بپزند و با هم مخلوط و یکدست شوند.

مرحله ۷: خنک کردن مواد

وقتی که بافت مخلوط تشکیل شده به غلظت مناسب رسید و یکدست و لطیف شد ظرف مواد را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی خنک شود بعد از دو ساعت که خمیر داخل یخچال منسجم شد آن را از یخچال بیرون بیاورید.

مرحله ۸: برش خمیر و اضافه کردن مواد میانی

سپس به مدت یک ربع در دمای محیط قرار دهید تا خمیر کمی نرم شود بعد خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و با وردنه آن را پهن و باز کنید سپس با یک در قابلمه خمیر را برش بزنید و به شکل دایره درآورید و از مواد میانی روی خمیر بریزید.

مرحله ۹: تزئین خمیر با شلیل و بادام

بعد مواد میانی را روی سطح خمیر پخش کنید سپس شلیل‌ها را پوست بگیرید و نازک برش دهید و بعد اسلایس‌های شلیل را روی مواد میانی بچینید و سپس لبه‌های خمیر را به سمت داخل جمع کنید و تا بزنید و بعد روی لبه‌های خمیر پرک بادام بچینید.

مرحله ۱۰: آماده‌سازی خمیر برای پخت

سپس روی همه قسمت‌های خمیر مقداری شکر بپاشید و بعد داخل سینی فر یا قالب یک کاغذ روغنی قرار دهید و خمیر گلت شلیل را به آرامی در سینی یا قالب بگذارید و سپس سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.

مرحله ۱۱: پخت گلت شلیل در فر

بعد دمای فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزد و آماده شود و سطح آن طلایی شود اگر سطح خمیر بعد از پخت طلایی نشد به مدت تقریباً ۱ تا ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا سطح گلت رنگ بگیرد.

مرحله ۱۲: خنک کردن و سرو گلت شلیل

سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود و بعد به آرامی گلت را از داخل آن بیرون بیاورید و در ظرف دیگری بگذارید تا کاملا خنک شود سپس گلت را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب بچینید. در آخر گلت شلیل را به عنوان یک دسر شیک و خوش طعم برای پذیرایی و مهمانی‌ها به همراه انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مرداد 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.