طرز تهیه شیرینی سابله شکلاتی خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرینی سابله شکلاتی خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرینی سابله شکلاتی شیرینی سابله شکلاتی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که معمولا برای پذیرایی …

طرز تهیه شکلات تخته ای به روش خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه شکلات تخته ای به روش خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه شکلات تخته ای شکلات تخته ای یکی از انواع شکلات های ساده بین المللی است که در تهیه انواع شیرینی و …

طرز تهیه بامیه مرغ، پیش غذای شیک و بسیار خوشمزه!

طرز تهیه بامیه مرغ، پیش غذای شیک و بسیار خوشمزه!

طرز تهیه بامیه مرغ بامیه مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع درست می‌شود، از بامیه …

طرز تهیه لقمه شربتی

طرز تهیه لقمه شربتی , دستور پخت لقمه شربتی

لقمه شربتی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و لذیذ است که برای پذیرایی و سفره‌های افطار در ماه مبارک رمضان بسیار مناسب و شیک است، این شیرینی خوش طعم و پرطرفدار بافتی سبک و نرم دارد و خیلی راحت و سریع آماده و درست می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لقمه شربتی در ادامه با سایت آموزشی نکته‌چی همراه باشید.

مواد لازم برای شیرینی
آرد۱۳۰ گرم معادل ۱ پیمانه
آرد سمولینا۸۰ گرم معادل ۲/۱ پیمانه
نمک۸/۱ قاشق چای خوری
وانیل۴/۱ قاشق چای خوری
کره ذوب شده۵۰ گرم
شیر خشک قنادی۲/۱ قاشق سوپ‌خوری
شکر۲/۱ قاشق سوپ‌خوری
مایه خمیر۴/۱ قاشق چای خوری
آب۱۰۰ تا ۱۲۵ گرم معادل ۲/۱ پیمانه
مواد لازم برای شربت
شکر۴۰۰ گرم معادل ۲ پیمانه
آب۲۰۰ گرم معادل ۱ پیمانه
گلاب۵۰ گرم معادل ۴/۱ پیمانه
جوهر لیمو۸/۱ قاشق چای خوری
گلوکز۱ قاشق سوپ خوری
هلبه مقدار دلخواه
زعفرانبه مقدار دلخواه

طرز تهیه لقمه شربتی

مرحله اول

ابتدا برای درست کردن شربت، مقداری آب را در یک ظرف بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود، دقت کنید تا قبل از به جوش آمدن آب شکر کامل حل شود وگرنه شکرک می‌زند.

مرحله دوم

ظرف را مدام تکان دهید تا شکر کامل حل شود و سپس مقداری گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر گلاب در مخلوط پخش شود، بعد از این که آب به جوش آمد جوهر لیمو و گلوکز را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با مواد ترکیب شوند.

مرحله سوم

سپس با توجه به ذائقه و دلخواه خودتان چند دانه هل و مقداری زعفران را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ زعفران باز شود و به مدت ۵ تا ۸ دقیقه اجازه دهید تا مخلوط بجوشد و غلیظ شود، بعد از این که به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم

بعد مخلوط شربت را در دمای محیط قرار دهید و اجازه دهید تا خنک شود، سپس در یک ظرف دیگر آرد قنادی را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود بعد آرد قنادی را با آرد سمولینا در یک ظرف بریزید و کاملا با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.

مرحله پنجم

سپس وانیل و نمک را هم روی آن‌ها بریزید و با هم ترکیب کنید، بعد کره ذوب شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید و سپس شیر خشک، شکر و مایه خمیر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با مواد ترکیب شوند و مخلوط را کمی با دست ورز دهید.

مرحله ششم

بعد آب ولرم را کم‌کم اضافه کنید و خمیر را ورز دهید، مقدار آب کاملا تقریبی است، پس به شکل کنترل شده آب را اضافه کنید و همزمان خمیر را ورز دهید تا خمیر منسجم و نرم و لطیف شود، و به دست نچسبد، سپس خمیر را داخل یک ظرف قرار دهید.

مرحله هفتم

با کیسه فریزر روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا در دمای محیط استراحت کند و منسجم شود، بعد از این زمان خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید، یک قسمت را با پلاستیک بپوشانید و کنار بگذارید و قسمت دیگر را کمی ورز دهید.

مرحله هشتم

سپس مقداری از خمیر به اندازه تقریبا ۱۰ تا ۱۵ گرم را جدا کنید و با دست به آن فرم دهید و گرد کنید به شکل توپک درآورید، سپس بقیه خمیرها را با پلاستیک بپوشانید و هر خمیر را جدا ورز دهید و پهن کنید و به هر شکلی به دلخواه خودتان فرم دهید.

مرحله نهم

برای فرم دادن به خمیرها می‌توانید از توری فلزی استفاده کنید و گلوله‌های خمیر را ابتدا کمی با دست تخت کنید و بعد روی توری‌های مختلف با طرح‌های متفاوت فشار دهید تا طرح روی توری روی خمیر بیفتد و بعد خمیر را به شکل رولی جمع کنید.

مرحله دهم

سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و بعد از آن حرارت را کم کنید و خمیرها را در روغن داغ خوب سرخ کنید تا شیرینی‌ها مغز پخت شوند، سپس شیرینی‌ها را بچرخانید تا طرف دیگر آن‌ها هم سرخ شود.

مرحله یازدهم

بعد از این‌که شیرینی‌ها طلایی شد آن‌ها را از روغن خارج کنید و در شربت خنک بریزید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه اجازه دهید تا در شربت بمانند، اگر می‌خواهید شیرینی‌ها شربتی‌تر شوند اجازه دهید مدت بیشتری در شربت بمانند تا کاملا به خورد‌شان برود.

مرحله دوازدهم

سپس شیرینی‌ها را از شربت خارج کنید و با توجه به سلیقه خودتان مقداری پودر پسته روی آن‌ها بریزید و تزیین کنید و بعد در یک ظرف بچینید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند و شربت کاملا به خورد شیرینی‌ها برود. در آخر تعدادی لقمه شربتی را در ظرف مناسب بچینید و این شیرینی‌های خوش عطر و طعم را همراه با چای سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 1 اردیبهشت 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.