طرز تهیه باسلوق گردویی خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه شیرینی توت خوشمزه برای پذیرایی مرحله به مرحله
طرز تهیه شیرینی توت شیرینی توت یکی از انواع شیرینی های ساده و خوشمزه خانگی است که معمولا برای عید نوروز تهیه می …
طرز تهیه کوکی پرتقالی خوشمزه و ساده مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکی پرتقالی کوکی پرتقالی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و خوش عطر است که با رسپی های متنوعی درست می …
طرز تهیه کیک ذرت خوشمزه به روش مخصوص مرحله به مرحله
طرز تهیه کیک ذرت کیک ذرت یکی از انواع کیک های خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با مواد بسیار متنوعی درست …
طرز تهیه باسلوق گردویی
باسلوق گردویی یکی از انواع شیرینی ها بسیار خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باسلوق گردویی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم باسلوق گردویی | |
نشاسته | ۱ لیوان |
آب | ۳ لیوان |
گلاب | ⅓ لیوان |
جوهر لیمو | ¼ قاشق چایخوری |
شکر | ۱٫۵ لیوان |
کره | ۲۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
مغز گردو | به مقدار کافی |
پودر نارگیل | ۱ لیوان |
طرز تهیه باسلوق گردویی
مرحله اول
برای تهیه باسلوق گردویی مخصوص و خوشمزه ابتدا نشاسته را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا نشاسته به طور کامل درون آب حل شود، سپس کاسه را کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله باقیمانده آب را به همراه شکر، گلاب و زعفران دم کرده داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا جوهر لیمو را به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا شکر به طور کامل درون آب حل شود. در ادامه کمی زمان می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند، سپس ترکیب نشاسته و آب را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله باید مواد درون قابلمه را به صورت مرتب هم بزنیم تا طعم و بوی خامی نشاسته به طور کامل حل شود. توجه داشته باشید که حرارت زیر قابلمه باید روی کمترین درجه باشد تا نشاسته کاملا پخته شود.
مرحله پنجم
مرحله هم زدن نشاسته حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد، به همین دلیل باید این مرحله را با صبر و حوصله پشت سر بگذاریم. باید مواد را تا زمانی که به صورت گهواره ای در وسط تابه جمع شود هم بزنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه مواد در وسط قابلمه جمع شد، کره را به همراه وانیل به قابلمه اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا کره و وانیل جذب مایه باسلوق شوند. پس از اینکه مواد با هم ترکیب شدند، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله هفتم
در این مرحله پودر نارگیل را درون یک بشقاب می ریزیم، سپس به اندازه یک نارنگی کوچک ار مایه باسلوق بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم. در ادامه نصف مغز گردو روی آن قرار داد و فشار می دهیم تا درون باسلوق فرو برود.
مرحله هشتم
در صورت تمایل می توانیم مایه باسلوق را روی پلاستیک چرب شده به صورت یکدست پهن کنیم، سپس مغز های گردو خرد شده را در وسط آن قرار دهیم. در ادامه مایه باسلوق را به صورت لوله ای جمع کنیم و به اندازه های دلخواه برش بزنیم.
- منبع :
- banooye_khone