طرز تهیه کلوچه ترکمنی خوشمزه و سنتی مرحله به مرحله
طرز تهیه کلوچه ترکمنی
کلوچه ترکمنی یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و ترد دارد و یک میان وعده مناسب و مقوی به خصوص برای کودکان است، این کلوچه خوش طعم خیلی راحت و به روشهای مختلف و با مواد متنوعی درست میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلوچه ترکمنی در ادامه با سایت آموزشی نکتهچی همراه باشید.
مواد لازم کلوچه ترکمنی | |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱ لیوان |
ماست شیرین | ۲ لیوان |
شکر | ۲ لیوان |
بکینگ پودر | ۴ قاشق غذا خوری |
وانیل | ۱ قاشق مربا خوری |
روغن مایع | ¾ لیوان |
آرد | به مقدار لازم |
طرز تهیه کلوچه ترکمنی
مرحله اول
ابتدا تخممرغ را در یک ظرف بریزید و هم بزنید تا از لختگی خارج شود و کمی پف کند و حجم آن زیاد شود، سپس شکر را به آن اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه هم بزنید تا شکر حل شود و مخلوطی که تشکیل میشود کرم رنگ و کشدار و یکدست شود.
مرحله دوم
بعد وانیل را اضافه کنید و ۱ دقیقه هم بزنید تا عطر وانیل آزاد شود و سپس روغن مایع را بریزید و به اندازهای هم بزنید تا با مواد مخلوط شود، سپس شیر را که به دمای محیط رسیده است به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله سوم
بعد از آن ماست را هم که از قبل به دمای محیط رسیده اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با مواد ترکیب شود و بافت یکدستی تشکیل شود، سپس یک پرتقال را تمیز بشورید و خشک کنید و با رنده ریز پوست نارنجی آن را رنده کنید و در مواد بریزید.
مرحله چهارم
بعد کمی هم بزنید تا پوست رنده شده پرتقال کاملا در مواد پخش شود و سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان کمی پودر هل یا گلاب، یا ترکیبی از هر دو را به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و عطر گلاب و هل در مواد پخش شود.
مرحله پنجم
سپس کمی سیاه دانه و کنجد و در صورت دلخواه یکی از آنها را به مواد اضافه کنید و هم بزنید، برای خوشمزهتر شدن کلوچهها میتوانید به دلخواه خودتان مقداری مغز گردو یا مغز فندق را خرد کنید و روی مواد بریزید و با هم ترکیب کنید.
مرحله ششم
بعد در ظرف دیگری آرد را الک کنید تا سبک شود، سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و دوباره با هم الک کنید تا بافت آرد یکدست و صاف شود، سپس آرد را کمکم و در چند مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هفتم
بعد خمیر تشکیل شده را با دست کمی ورز دهید تا یکدست شود و کمی حالت چسبندگی داشته باشد، خمیر نباید زیاد سفت شود چون کلوچهها خشک میشوند، سپس روی ظرف را با سلفون یا پارچه بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا استراحت کند.
مرحله هشتم
حالا روی یک سطح صاف را چرب کنید و سطح خمیر را هم چرب کنید و سپس خمیر را با دست یا وردنه پهن کنید و با چاقو یا کاتر به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید، بعد سینی فر را با روغن یا کره چرب کنید و برشهای خمیر را با فاصله در آن بچینید.
مرحله نهم
بعد سینی را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا کلوچهها پخته شوند و اطراف آنها طلایی شود، سپس از فر بیرون بیاورید و بگذارید تا خنک شوند.
مرحله دهم
وقتی کلوچهها در دمای محیط کمی خنک شدند، آنها را از سینی بیرون بیاورید و در ظرف مناسب بچینید و با کمی عسل یا شکلات صبحانه و پودر پسته، پودر نارگیل و خردههای گردو تزئین کنید و به عنوان یک میان وعده مقوی و خوش طعم همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- sweet_cake_cookie