طرز تهیه چلو دیزی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه چلو دیزی
چلو دیزی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهر کاشان بر می گردد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه چلو دیزی در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
سردست گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
برنج | ۲ پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
چوب دارچین | ۱ تکه بزرگ |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
ادویه کاری و نمک | به مقدار کافی |
روغن محلی | به مقدار کافی |
طرز تهیه چلو دیزی
مرحله اول
برای تهیه چلو دیزی خوشمزه در ابتدای کار لوبیا چشم بلبلی را شسته، سپس درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم. حالا اجازه می دهیم لوبیا چشم بلبلی به مدت ۱۲ ساعت درون آب بماند تا به خوبی خیس بخورد.
مرحله دوم
برای این که نفخ لوبیا چشم بلبلی به حداقل ترین حد ممکن برسد، در طی این مدت آب درون کاسه را چندین مرتبه عوض می کنیم. پس از گذشت این زمان پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کرده و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله سوم
حالا مقداری روغن مایع به قابلمه اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری به قابلمه می افزاییم.
مرحله چهارم
زمانی که پیاز و ادویه ها کاملا سرخ شدند، چوب دارچین را به قابلمه اضافه کرده، سپس گوشت سردست را به صورت مکعبی درشت خرد می کنیم و به قابلمه می افزاییم. حالا گوشت را تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد.
مرحله پنجم
در این مرحله مقداری نمک به قابلمه اضافه می کنیم و به اندازه ای که روی گوشت ها را بگیرد آب اضافه کرده، سپس درب قابلمه را می بندیم. در ادامه اجازه می دهیم گوشت به مدت ۲ تا ۳ ساعت کاملا پخته شود.
مرحله ششم
توجه داشته باشید آب گوشت کاملا تبخیر نشود، برای پخت برنج به صورت کته به آن نیاز داریم. حالا برنج را شسته و درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم، سپس نصف قاشق چایخوری سنگ نمک به کاسه افزوده و اجازه می دهیم خیس بخورد.
مرحله هفتم
پس از گذشت ۲ ساعت، زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم شد، برنج را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج بجوشد و آب درون قابلمه تبخیر شود، سپس مقداری روغن محلی به قابلمه می افزاییم.
مرحله هشتم
زمانی که آب گوشت کاملا تبخیر شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج کرده و درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم، سپس روی آن قرار می دهیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن می گذاریم.
مرحله نهم
حالا اجازه می دهیم چلو دیزی به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد. پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر می داریم، سپس چلو دیزی را درون ظرف مورد نظرمان ریخته و سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- sahartaryan