۱۵ مدل تزیین سبزی خوردن؛ طراحیهای خلاقانه و زیبا برای سرو سبزیجات
تزیین سبزی خوردن
تزیین سبزی خوردن از اون هنرهای قدیمیه که توی خونههای ایرانی، مخصوصاً بین دختران و زنان ایرانی، خیلی محبوبه. سبزی خوردن توی سفرههای ایرانی همیشه جایگاه خاص خودش رو داشته، اما وقتی با ذوق و سلیقه تزیین بشه، نه تنها چشمنوازتر میشه، بلکه حس و حال بهتری هم به مهمونا میده. این تزیینات از همون دور به چشم میآد و سفره رو پر از رنگ و طراوت میکنه. فکر کن یه دسته سبزی خوردن که با ترتیب و دقت چیده شده باشه، آدمو وسوسه میکنه که زودتر بشینه سر سفره و ازش بچشه.
زنهای ایرانی از قدیم یاد گرفتن که سبزی خوردن فقط یه مشت برگ و ساقه نیست؛ باید با دقت انتخاب بشه و تازه و خوشرنگ باشه. دخترای جوون هم وقتی کنار مادرهاشون این کارو یاد میگیرن، کمکم سلیقه خودشون رو توی تزیین سبزی خوردن نشون میدن. مثلاً ممکنه از ریحونهای بنفش توی وسط دسته سبزی استفاده کنن تا یه کنتراست رنگی جذاب ایجاد بشه یا شاهیها رو دور سبزیها حلقه کنن که بشقاب سبزی یه جور تقارن و زیبایی پیدا کنه. خیلی از این کارها نیاز به ذوق خاصی داره که بیشتر خانمهای ایرانی توی خونشون دارن.
حالا فکر کن توی یه مهمونی یا یه ناهار خانوادگی، سبزیهایی مثل تربچه، ریحون، شاهی، تره و پیازچه به شکل گل یا طرحهای خاص چیده بشه. اینجور وقتها خیلی از مهمونا حتی قبل از اینکه غذا رو امتحان کنن، جذب زیبایی و رنگهای سبزی میشن. خیلی وقتها تربچهها رو برش میدن و به شکل گل در میآرن، یا حتی پیازچهها رو تزیین میکنن تا مثل برگهای یه بوته به نظر برسه. این جزئیات به ظاهر ساده، همون چیزهایی هستن که یه سفره ایرانی رو متفاوت و خاص میکنه.
سبزی خوردن یه جورایی نشوندهنده ذوق و سلیقه صاحب خونهست. خیلی وقتها خانمهای ایرانی، مخصوصاً توی مهمونیها و مجالس خاص، وقت زیادی رو صرف میکنن تا سبزیها رو به بهترین شکل ممکن تزیین کنن. از جعفریها و گشنیزهای تازه گرفته تا ریحونهای معطر، هر کدوم سر جای خودشون قرار میگیرن. حتی بعضیا براشون مهمه که سبزیها به شکلی چیده بشه که هر کسی راحت بتونه هر کدوم از سبزیها رو برداره، بدون اینکه بقیهی دسته به هم بریزه. این نکات ریز، دقیقاً چیزهایی هستن که باعث میشه یه میزبان خوب توی چشم مهمونا بیاد.
نکته دیگهای که توی تزیین سبزی خوردن مهمه، انتخاب سبزیهای تازه و باکیفیته. هیچوقت یه سبزی که پژمرده یا کهنه باشه نمیتونه تزیین خوبی به دست بده. دختران و زنان ایرانی همیشه به دنبال این هستن که از بهترین و تازهترین سبزیها استفاده کنن، چون میدونن که سبزی تازه نه تنها زیبایی داره، بلکه عطر و طعم بهتری هم به غذا میده. حتی گاهی اوقات سبزیها رو توی آب یخ میذارن تا تازهتر و سرحالتر بمونه و وقتی سر سفره گذاشته میشه، مثل یه دسته گل به نظر بیاد.
در نهایت، تزیین سبزی خوردن یه جورایی بخشی از فرهنگ و هنر آشپزی ایرانیه که با گذشت زمان از بین نرفته و هنوز هم توی خونههای ایرانی جایگاه خودش رو حفظ کرده. هرچند این کار به نظر ساده میآد، ولی پشت هر بشقاب سبزی زیبا، کلی سلیقه و وقت گذاشته شده.
- منبع :