طرز تهیه شیرینی موکا، یک کوکی ساده برای عاشقانه قهوه
طرز تهیه شیرینی موکا
شیرینی موکا یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و ترد دارد و خیلی راحت و سریع و به روشهای مختلف آماده و درست میشود این شیرینی خوش طعم به عنوان یک دسر شیک و مجلسی برای پذیرایی بسیار مناسب است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه شیرینی موکا در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
کره | ۱۵۰ گرم |
شکر قهوهای | ۱۶۵ گرم |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
قهوه فوری | ۲ قاشق چای خوری |
آب داغ | ۱ قاشق سوپ خوری |
پودر کاکائو | ۱ قاشق سوپ خوری |
آرد | ۲۱۵ گرم |
طرز تهیه شیرینی موکا
مرحله ۱: آمادهسازی کره و شکر
برای طرز تهیه شیرینی موکا ابتدا مقداری کره که به دمای محیط رسیده و نرم شده است را داخل یک ظرف بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید و با همزن برقی به مدت ۲ دقیقه خوب هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و بافت کرم رنگ و کشدار و پفکی تشکیل شود.
مرحله ۲: افزودن زرده تخممرغ و قهوه
بعد زرده تخم مرغ را جدا کنید و به مخلوط اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا از لختگی خارج شود و با مواد کاملاً مخلوط و یکدست شود و بافت آن حجیم و کرم رنگ شود سپس مقداری قهوه فوری داخل یک فنجان بریزید و آب جوش به آن اضافه کنید.
مرحله ۳: مخلوط کردن قهوه و آب جوش
سپس قهوه و آب جوش را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند و بعد به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند بعد آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک شود و سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و با هم ترکیب کنید.
مرحله ۴: ترکیب آرد و بکینگ پودر
بعد ترکیب آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید تا بافت آنها یکدست و صاف شود سپس ترکیب آرد را کم کم و در چند مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی و به شکل دورانی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بافت یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۵: آمادهسازی خمیر
بعد از این که خمیر تشکیل شده بافت یکدست و نرم و لطیفی را تشکیل داد یک کاغذ روغنی را روی یک سطح صاف پهن کنید و بعد از آن خمیر شیرینی را روی کاغذ روغنی قرار دهید و سپس یک کاغذ روغنی دیگر را هم روی خمیر بیاندازید.
مرحله ۶: پهن کردن و برش زدن خمیر
سپس خمیر را با وردنه به قطر تقریباً یک سانتی متر پهن و باز کنید و بعد کاغذ روغنی را از روی خمیر بردارید و با یک چاقوی تیز خمیر را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و یا از قالبهای آماده با شکلهای دلخواه برای برش شیرینیها استفاده کنید.
مرحله ۷: آمادهسازی قالب و شکل دادن شیرینیها
بعد از آن داخل سینی یا قالب مورد نظر را با روغن مایع یا کره چرب کنید و یا کاغذ روغنی کف قالب قرار دهید و سپس روی شیرینیها را با فشار انگشت در وسط آن کمی گود کنید و وسط آن یک حفره ایجاد کنید، بعد آنها را با فاصله در قالب بچینید.
مرحله ۸: پخت شیرینیها در فر
سپس قالب را در طبقه وسط فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و بعد دمای فر گازی را روی ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا شیرینیها به مدت ۱۲ دقیقه در فر بپزند و سطح آنها طلایی رنگ و مغز پخت شوند.
مرحله ۹: خنک کردن و جدا کردن شیرینیها
بعد از این که شیرینیها خوب پختند قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود و سپس شیرینیها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید تا خرد نشوند و شکل و ظاهر آنها خراب نشود و داخل ظرف دیگری بچینید.
مرحله ۱۰: ذوب شکلات برای تزئین
سپس مقداری شکلات را داخل یک ظرف کوچک بریزید و به روش بنماری روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا شکلاتها ذوب شوند و بعد در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شوند و سپس شکلات ذوب شده را داخل قیف بدون ماسوره بریزید.
مرحله ۱۱: تزئین شیرینیها با شکلات
بعد حفره وسط شیرینیها را با شکلات ذوب شده پر کنید و سپس به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید روی آن را با پودر یا خلال پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده، مغز فندق خرد شده، خلال بادام و یا شکلات چیپسی و پودر قهوه تزئین کنید.
مرحله ۱۲: نگهداری در یخچال و سرو
سپس شیرینیها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت در یخچال بمانند و شکلات خوب خودش را بگیرد و سفت و منسجم شود و بعد تعداد شیرینی موکا را در ظرف مناسب بچینید و برای پذیرایی همراه با چای یا قهوه سرو کنید.
- منبع :
- zahra.k._