طرز تهیه کوفته گوشت و سیب زمینی، همراه نکات و ترفندها
طرز تهیه خوراک مرغ آسیایی مخصوص و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه خوراک مرغ آسیایی خوراک مرغ آسیایی یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه شرق آسیا است که با مواد متنوعی درست …
آموزش کامل طرز تهیه آش رشته خوشمزه و ساده در منزل
طرز تهیه آش رشته امروز با آموزش درست کردن آش رشته که یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است در خدمت …
طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه مرصع پلو مرصع پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که برای داشتن یک سفره رنگین در مهمانی …
طرز تهیه کوفته گوشت و سیب زمینی
کوفته گوشت و سیب زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی نرم و لطیف دارد و خیلی راحت و سریع آماده میشود و بسیار مقوی و پرخاصیت است این غذای خوش طعم را میتوانید به روشهای مختلف و با مواد متنوعی درست کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته گوشت و سیب زمینی در ادامه با سایت اموزشی نکته چی همراه باشید.
مواد لازم برای کوفتهها | مقدار مواد |
سیب زمینی آب پز رنده شده | ۳ تا ۴ عدد |
بلغور گندم | ۴ پیمانه |
آب جوش | ۲ پیمانه |
روغن زیتون | نصف پیمانه |
پیاز ریز خرد شده | ۱ عدد |
سیر رنده شده | ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
رب فلفل | ۱ قاشق غذا خوری |
رب انار | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زیره | به مقدار لازم |
مواد برای گوشت چرخ شده | مقدار مواد |
گوشت گوساله چرخ شده با چربی متوسط | ۵۰۰ گرم |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
فلفل سبز | ۲ عدد |
فلفل قرمز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
جعفری خرد شده | نصف پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مواد لایه رویی | مقدار مواد |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
فلفل قرمز آسیاب شده | ۱ قاشق چای خوری |
طرز تهیه کوفته گوشت و سیب زمینی
مرحله ۱: آمادهسازی بلغور و سیب زمینی
ابتدا برای درست کردن کوفته مقداری بلغور را داخل یک کاسه بریزید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بلغور خوب خیس بخورد و بافت آن کمی نرم شود، در این فاصله سیب زمینیها را تمیز بشورید و در یک قابلمه بریزید.
مرحله ۲: پخت سیب زمینی و خرد کردن پیاز
سپس مقداری آب روی سیب زمینیها بگیرید و بعد قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید که سیب زمینیها به مدت تقریباً ۴۵ دقیقه در آب خوب بپزند و بافت آنها نرم شود، سپس پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید.
مرحله ۳: آمادهسازی مخلوط اصلی
بعد سیرها را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید سپس سیب زمینیهای آبپز شده را پوست بگیرید و رنده کنید و داخل یک ظرف بریزید بعد بلغورها که خیس خورده و نرم شدهاند را به سیب زمینیها اضافه کنید و هم بزنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۴: افزودن پیاز و سیر
سپس پیازهای خرد شده را هم اضافه کنید و با هم ترکیب کنید و بعد سیرهای رنده شده را روی مواد بریزید و هم بزنید تا عطر سیر در مواد پخش شود سپس مقداری روغن زیتون را روی مواد بریزید و ورز دهید تا روغن زیتون کاملا به خورد مواد برود.
مرحله ۵: افزودن رب گوجه فرنگی
بعد مقداری آب روی ترکیب مواد بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت مخلوط تشکیل شده صاف و یکدست و لطیف شود سپس مقداری رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ رب گوجه فرنگی در مواد باز شود.
مرحله ۶: تنوع طعم با رب فلفل و رب انار
سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری رب فلفل را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر و طعم آن به خورد مواد برود و بعد از آن مقداری رب انار را هم روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید تا عطر و طعم انار با همه مواد ترکیب شود.
مرحله ۷: افزودن ادویهها
سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و کمی زیره را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویهها در مخلوط پخش شود بعد مخلوط تشکیل شده را حسابی ورز دهید تا عطر و طعم همه مواد خوب با هم مخلوط شود و بافت صاف و یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۸: استراحت مخلوط در یخچال
بعد هم مخلوط را داخل یک ظرف دیگر قرار دهید و روی ظرف را با پلاستیک یا سلفون بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا مایه کوفتهها خوب استراحت کند و بافت آن سفت و منسجم شود و عطر طعم همه مواد به خورد هم برود.
مرحله ۹: تفت دادن گوشت چرخکرده
در این فاصله مقداری گوشت را چرخ کنید و بعد در یک تابه مقداری روغن زیتون بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود سپس گوشت چرخ کرده را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند و خوب سرخ شود.
مرحله ۱۰: افزودن پیاز و سیر به گوشت
سپس پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سبک شوند و رنگ آنها طلایی شود بعد سیرها را هم پوست بگیرید و ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر در مواد پخش شود.
مرحله ۱۱: تفت دادن ادویه و گوجهها
بعد فلفل سبز و فلفل قرمز را تمیز بشورید و ریز خرد کنید و به مخلوط مواد اضافه کنید و تفت دهید تا عطر فلفلها در مواد پخش شود و طعم آنها به خورد مخلوط برود سپس گوجه فرنگیها را پوست بگیرید و بعد خیلی ریز خرد کنید و داخل مواد بریزید.
مرحله ۱۲: افزودن جعفری و تفت نهایی
گوجهها را خوب تفت دهید تا کمی آب آنها کشیده شود سپس مقداری جعفری را که از قبل تمیز شستهاید و خشک شدهاند، ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید، بعد نمک و فلفل سیاه را هم به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله ۱۳: فرم دهی و آمادهسازی کوفتهها
سپس همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و بعد ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید سپس مایه کوفتهها را از یخچال بیرون بیاورید بعد مقداری از مواد را به اندازه یک نارنگی بردارید و با دست فرم دهید و به شکل یک بیضی فرم دهید.
مرحله ۱۴: ریختن مایه گوشت در کوفتهها
سپس داخل آن را گود کنید تا کوفتهها مثل یک ظرف توخالی شوند و بعد داخل یک ظرف مقداری روغن بریزید و قبل از درست کردن هر کدام از کوفته دستهایتان را با آن چرب کنید تا مایه کوفتهها به دست نچسبد و شکل و ظاهر آنها خراب نشود.
مرحله ۱۵: تفت دادن فلفل در کره
بعد مقداری از مواد گوشتی را با قاشق بردارید و داخل آن بریزید و سپس مقداری کره را داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود و بعد کمی فلفل پودر شده را به آن اضافه کنید و در کره تفت دهید تا عطر آن پخش شود.
مرحله ۱۶: اضافه کردن کره و تزیین
سپس کره ذوب شده را روی کوفتهها بریزید تا کره کاملاً به خورد کوفتهها برود و طعم و عطر کره با کوفتهها مخلوط شود و بعد از آن تعدادی کوفته گوشت و سیب زمینی را داخل ظرف مناسب بچینید و با چند برگ نعنا و شوید و ریحان تازه تزئین کنید.
مرحله ۱۷: تزیین نهایی و سرو کوفته
همچنین میتوانید مقداری مغز گردو خرد شده هم روی کوفتهها بریزید و سپس کوفته گوشت و سیب زمینی را به عنوان یک غذای خوش طعم و مقوی همراه با نان تازه و یا برنج زعفرانی و سالاد و زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
- منبع :
- sunum_agaci