طرز تهیه مطبگ مرغ خوشمزه و ساده مرحله به مرحله

طرز تهیه مطبگ مرغ

طرز تهیه مطبگ مرغ , دستور پخت مطبگ مرغ دجاج

مطبگ مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ عربی است که عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد و به روش‌های مختلف و با مواد متنوعی درست و آماده می‌شود، این غذای خوش عطر و طعم طرفداران زیادی دارد و برای پذیرایی بسیار شیک و مجلسی است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مطبگ مرغ در ادامه با سایت آموزشی نکته‌چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
ران مرغ۳ عدد
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم
فلفل سیاه و دارچینبه مقدار لازم
برگ بو و ادویه مرغبه مقدار لازم
عصاره مرغیک عدد
مواد لازم برای حشو مطبگ
پیاز متوسط۱ عدد
کشمشبه مقدار دلخواه
لپهبه مقدار دلخواه
گردوبه مقدار دلخواه
زعفران دم‌کرده غلیظبه مقدار لازم
فلفل سیاه و زردچوبهنوک قاشق غذا خوری
لیمو عمانی۳ عدد
مواد لازم برای مطبگ
پیاز خلالی شدهنیم کیلو
برنج۳ پیمانه
آب مرغبه مقدار لازم
چوب دارچین۲ تا ۳ عدد کوچک
هل۴ عدد
گلابنصف استکان

طرز تهیه مطبگ مرغ

مرحله اول

در ابتدا مرغ را تمیز بشورید و داخل یک قابلمه قرار دهید و مقداری آب روی آن بگیرید و بعد یک پیاز را پوست بگیرید و بشورید و چند تکه کنید و داخل قابلمه بریزید و سپس یک هویج را هم پوست بگیرید و بشورید و خرد کنید و داخل قابلمه بریزید.

مرحله دوم

بعد مقداری برگ بو هم به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مرغ خوب بپزد و بوی آن گرفته شود، سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، برگ بو و ادویه مرغ را هم در قابلمه بریزید و هم بزنید تا کاملا در آب مخلوط شوند.

مرحله سوم

سپس عصاره مرغ را هم به مرغ اضافه کنید و هم بزنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت متوسط بپزد، توجه کنید که مرغ خیلی پخته نشود چون از هم باز می‌شود، بعد از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم

بعد پیازها را خلالی خرد کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس مقداری کره به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کره ذوب شود، بعد هم بزنید تا روغن و کره با هم مخلوط و یکدست شوند و داغ شوند.

مرحله پنجم

وقتی روغن داغ شد پیازها را در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند برای درست کردن پیاز داغ باید با حوصله کار کنید و روی حرارت ملایم پیازها را سرخ کنید تا رنگ آن‌ها طلایی شود، بعد کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید.

مرحله ششم

سپس زردچوبه را کمی تفت دهید و بعد مقداری دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن پخش شود، عطر دارچین این غذا را فوق العاده می‌کند، بعد از این که مرغ‌ها خوب پخته شدند، آب مرغ را صاف کنید و به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.

مرحله هفتم

سپس درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا آب مرغ به جوش آید، وقتی آب مرغ شروع به جوشیدن کرد برنج را که از چند ساعت قبل از طبخ غذا در آب خیس کرده‌اید به آب مرغ اضافه کنید و هم بزنید و اجازه دهید تا آب مرغ کشیده شود.

مرحله هشتم

بعد کمی نمک روی برنج بریزید و هم بزنید و سپس مقداری هل، چوب دارچین و زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا برنج روی حرارت ملایم دم بکشد و پخته شود، در این فاصله حشو را درست و آماده کنید.

مرحله نهم

ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در یک تابه مقداری روغن و کره بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود و کره و روغن داغ شوند و بعد پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سبک شوند و کمی زردچوبه هم اضافه کنید.

مرحله دهم

بعد مقداری لپه را که از قبل خیس کرده‌اید به آن اضافه کنید و تفت دهید و سپس کشمش را بریزید و تفت دهید، زعفران و دارچین را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ زعفران باز شود و عطر و طعم زعفران و دارچین در مخلوط مواد پخش شود.

مرحله یازدهم

سپس مقداری فلفل سیاه را هم بریزید و کمی تفت دهید و با سلیقه و به دلخواه خودتان مقداری مغز گردو خرد شده را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید، مغز گردو طعم غذا را خیلی خوشمزه‌تر و چرب تر می‌کند، بعد از آن تابه را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوازدهم

بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و سپس مرغ‌ها را که پخته‌اید در آن سرخ کنید و کنار بگذارید، بعد می‌توانید یک سیب زمینی را خلالی خرد کنید و روی حرارت متوسط با روغن خوب سرخ کنید.

مرحله سیزدهم

سپس برنج را که دم کشیده است در ظرف مناسب بکشید و حشو را روی آن بریزید و بعد مرغ‌های سرخ شده را روی برنج بچینید و در اطراف ظرف سیب زمینی‌های سرخ شده را بریزید و تزئین کنید و روی برنج هم با مغز گردو خرد شده تزئین کنید. در آخر مطبگ مرغ را به همراه سالاد، ترشی، زیتون پرورده و انواع دورچین به عنوان یک غذای شیک و مجلسی سرو کنید.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 16 اردیبهشت 1402

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.