طرز تهیه پاستا پستو رستورانی و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه پاستا پستو رستورانی و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه پاستا پستو پاستا پستو یکی از غذاهای خوشمزه ایتالیایی است که طعم و عطر بی نظیری دارد و به روش‌های مختلفی …

طرز تهیه دمپخت توله؛ یک وعده غذایی مغذی و بسیار خوشمزه

طرز تهیه دمپخت توله؛ یک وعده غذایی مغذی و بسیار خوشمزه

طرز تهیه دمپخت توله امروز می‌خواهیم در سایت آموزشی نکته چی، به سراغ یکی از این غذاهای محبوب و دوست‌داشتنی برویم؛ طرز تهیه …

طرز تهیه تر حلوای شیرازی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه تر حلوای شیرازی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه تر حلوای شیرازی تر حلوا یکی از انواع حلواهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست می شود، …

طرز تهیه عدسی بلغور

طرز تهیه عدسی با گندم پوست کنده عدسی با بلغور گندم نی نی سایت کالری عدسی با بلغور گندم عدسی با بلغور جو

عدسی بلغور یک غذای خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهرهای مرکزی ایران برمی‌گردد، این غذای خوش طعم با روش‌های مختلف و با مواد متنوعی آماده و تهیه می‌شود و یک غذای پرخاصیت و مقوی به خصوص برای کودکان است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدسی بلغور در ادامه با سایت آموزشی نکته‌چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
عدس۱ لیوان
پیاز درشت۱ عدد
بلغور گندم۴/۳ لیوان
قره قوروت۱.۵ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه۱ قاشق چایخوری از هر کدام
پودر پیاز و پودر کاری۱ قاشق چایخوری از هر کدام
فلفل سیاهنصف قاشق چایخوری
فلفل قرمز۴/۱ قاشق چایخوری
آب خنک۳ تا ۴ لیوان
روغن سرخ کردنی۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه عدسی بلغور

مرحله اول

ابتدا یک پیاز را رنده کنید و سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود و بعد پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

نکته: پیاز را رنده درشت کنید و یا با چاقو خیلی ریز خرد کنید تا در هنگام پخت کامل له شود و زیر دندان نیاید.

مرحله دوم

وقتی رنگ زردچوبه باز شد، با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر کاری و فلفل قرمز را اضافه کنید و تفت دهید، این غذا معمولا به خاطر فلفل قرمز کمی تند و تیز است و رنگ خود را از زردچوبه و پودر کاری می‌گیرد.

مرحله سوم

اگر غذای تند دوست ندارید میزان فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر کاری را کم کنید و به جای آن مقداری رب گوجه فرنگی به عدسی اضافه کنید تا رنگ رب در آن باز شود ولی اگر دستور پخت را تغییر ندهید، طعم و عطر غذا معرکه است.

مرحله چهارم

سپس عدس را که از چند ساعت قبل در آب خیس خورده تا نفخ آن گرفته شود و زودتر بپزد را به قابلمه اضافه کنید و بعد بلغور گندم خشک را هم در قابلمه بریزید و سپس ۳ لیوان پر آب خنک را در قابلمه بریزید و نمک را هم اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله پنجم

بعد درب قابلمه را به شکل نیمه بسته روی آن قرار دهید و به مدت نیم ساعت زمان دهید تا عدس‌ها کمی پخته شوند و بعد از این مدت درب قابلمه را ببندید و به مدت ۲ ساعت اجازه دهید تا همه مواد با هم بجوشند و عدس‌ها و بلغور گندم خوب بپزند.

مرحله ششم

سپس درب قابلمه را بردارید و قره قوروت را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا قره قوروت حل شود و بعد دوباره درب ظرف را به مدت نیم ساعت دیگر ببندید و تا غذا خوب جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.

نکته: مقدار قره قوروت به ذائقه و سلیقه خودتان بستگی دارد.

مرحله هفتم

بعد عدسی بلغور را در ظرف مناسب بریزید و با چند برگ نعناع، شوید و ریحان تازه تزئین کنید و همراه با نان تازه و ترشی، سبزی خوردن، زیتون و انواع دورچین به عنوان یک غذای ساده و مقوی و یا یک پیش‌ غذای خوش طعم و لذیذ سرو کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 20 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام نکته چی و لینک مستقیم بلا مانع است.