طرز تهیه عدسی بلغور خوشمزه و ساده مرحله به مرحله
طرز تهیه عدسی بلغور
عدسی بلغور یک غذای خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهرهای مرکزی ایران برمیگردد، این غذای خوش طعم با روشهای مختلف و با مواد متنوعی آماده و تهیه میشود و یک غذای پرخاصیت و مقوی به خصوص برای کودکان است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدسی بلغور در ادامه با سایت آموزشی نکتهچی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۱ لیوان |
پیاز درشت | ۱ عدد |
بلغور گندم | ۴/۳ لیوان |
قره قوروت | ۱.۵ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری از هر کدام |
پودر پیاز و پودر کاری | ۱ قاشق چایخوری از هر کدام |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۴/۱ قاشق چایخوری |
آب خنک | ۳ تا ۴ لیوان |
روغن سرخ کردنی | ۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه عدسی بلغور
مرحله اول
ابتدا یک پیاز را رنده کنید و سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود و بعد پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نکته: پیاز را رنده درشت کنید و یا با چاقو خیلی ریز خرد کنید تا در هنگام پخت کامل له شود و زیر دندان نیاید.
مرحله دوم
وقتی رنگ زردچوبه باز شد، با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر کاری و فلفل قرمز را اضافه کنید و تفت دهید، این غذا معمولا به خاطر فلفل قرمز کمی تند و تیز است و رنگ خود را از زردچوبه و پودر کاری میگیرد.
مرحله سوم
اگر غذای تند دوست ندارید میزان فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر کاری را کم کنید و به جای آن مقداری رب گوجه فرنگی به عدسی اضافه کنید تا رنگ رب در آن باز شود ولی اگر دستور پخت را تغییر ندهید، طعم و عطر غذا معرکه است.
مرحله چهارم
سپس عدس را که از چند ساعت قبل در آب خیس خورده تا نفخ آن گرفته شود و زودتر بپزد را به قابلمه اضافه کنید و بعد بلغور گندم خشک را هم در قابلمه بریزید و سپس ۳ لیوان پر آب خنک را در قابلمه بریزید و نمک را هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم
بعد درب قابلمه را به شکل نیمه بسته روی آن قرار دهید و به مدت نیم ساعت زمان دهید تا عدسها کمی پخته شوند و بعد از این مدت درب قابلمه را ببندید و به مدت ۲ ساعت اجازه دهید تا همه مواد با هم بجوشند و عدسها و بلغور گندم خوب بپزند.
مرحله ششم
سپس درب قابلمه را بردارید و قره قوروت را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا قره قوروت حل شود و بعد دوباره درب ظرف را به مدت نیم ساعت دیگر ببندید و تا غذا خوب جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
نکته: مقدار قره قوروت به ذائقه و سلیقه خودتان بستگی دارد.
مرحله هفتم
بعد عدسی بلغور را در ظرف مناسب بریزید و با چند برگ نعناع، شوید و ریحان تازه تزئین کنید و همراه با نان تازه و ترشی، سبزی خوردن، زیتون و انواع دورچین به عنوان یک غذای ساده و مقوی و یا یک پیش غذای خوش طعم و لذیذ سرو کنید.
- منبع :
- neda.foodie