طرز تهیه شیرینی لوتکا خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه قرابیه عسل و دارچین مجلسی مرحله به مرحله
طرز تهیه قرابیه عسل و دارچین قرابیه عسل و دارچین یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی کشورمان است که با مواد …
طرز تهیه قرابیه انجیر ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه قرابیه انجیر قرابیه انجیر یکی از انواع شیرینی های ساده و خوشمزه کشور ترکیه است که با دستورهای متنوعی درست می …
طرز تهیه شیرینی آردی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه شیرینی آردی شیرینی آردی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و ساده است که برای پذیرایی در مراسم های خاص بسیار …
طرز تهیه شیرینی لوتکا
شیرینی لوتکا یکی از شیرینیهای خوشمزه و بینالمللی است که رقیب سختی برای شیرینی دانمارکی بهشمار میآید و بافت نرم و لطیفی دارد که مناسب پذیرایی از مهمانان است، برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی لوتکا در ادامه با سایت آموزشی نکتهچی همراه باشید.
مواد لازم خمیر شیرینی لوتکا | |
آرد | ۴ پیمانه |
شکر | ۲/۱ پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه یا ۲۰۰ میلی لیتر |
تخممرغ | ۲ عدد |
کره | ۹۰ گرم |
مخمر | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم کاستارد | |
اسانس وانیل | ۵ قطره |
تخممرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱ پیمانه |
شکر | ۴/۱ پیمانه |
نمک | ۱ پنس |
اسانس وانیل | ۵ قطره |
نشاسته ذرت | ۱.۵ قاشق غذاخوری یا ۲۰ گرم |
طرز تهیه شیرینی لوتکا
مرحله اول
در ابتدا برای آماده کردن خمیر شیرینی لوتکا، یک پیمانه شیر ولرم را در ظرف مناسب ریخته و مخمر را به آن اضافه کنید سپس شکر، تخممرغها، اسانس وانیل را هم داخل مواد بریزید و با همزن دستی شروع به همزدن کنید.
مرحله دوم
وقتی که مواد خوب با هم مخلوط شدند ۴ پیمانه آرد طی چند مرحله به مواد اضافه کنید تا خمیر سفت نشود و آرد درون مخلوط مواد گلوله نشود، همینطور که آرد را اضافه میکنید با همزن مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم
ترکیب به دست آمده را کمی با دست ورز دهید، چون خمیر مقداری چسبناک است و به دست میچسبد، کره را که به دمای محیط رساندهاید به قطعات کوچک برش دهید و به خمیر اضافه کنید و با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم
روی تخته مقداری آرد بپاشید و خمیر را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه ورز دهید تا بافت لطیف و یکدستی پیدا کند، حالا خمیر را در ظرف مناسب قرار دهید و روی آن سلفون بکشید و به مدت یک ساعت بگذارید تا عمل بیاید و حجم آن دو برابر شود.
مرحله پنجم
برای درست کردن کاستارد، ابتدا شیر را در ظرف مناسب بریزید و سپس تخم مرغ، شکر، چند قطره اسانس وانیل، مقدار کمی نمک و نشاسته را به آن اضافه کنید و با همزن خوب مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم
حالا ترکیب مواد کاستارد را داخل شیر جوش بریزید و روی حرارت خیلی کم بگذارید و مرتب هم بزنید تا وقتی که ترکیب به غلظت مورد نظر برسد بعد از روی حرارت بردارید، مراقب باشید مواد خیلی سفت نشود چون بعد از سرد شدن غلیظتر میشود.
مرحله هفتم
در این مرحله ترکیب مواد کاستارد را در ظرف دیگری بریزید و روی آن را سلفون بکشید تا روی مواد خشک نشود و مدتی در دمای محیط بگذارید تا خنک شده و برای استفاده روی خمیر آماده شود.
مرحله هشتم
حالا نوبت خمیر آماده شده است، روی تخته و خمیر مقداری آرد بپاشید، خمیر را کمی ورز دهید و اگر میخواهید دو نوع شیرینی داشته باشید خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید، حالا یک قسمت را با وردنه پهن کنید.
مرحله نهم
وقتی ضخامت خمیر به کمی کمتر از ۵/۰ سانتیمتر رسید و طول و عرض آن تقریبا ۳۵ در ۲۰ شد، نوبت اضافه کردن مواد کاستارد است، مواد کاستارد را روی سطح خمیر بریزید و با کاردک کاملا سطح خمیر را بپوشانید.
مرحله دهم
حالا روی سطح خمیر را با کاتر برشهای نواری با عرض ۳ تا ۴ سانتیمتر بدهید و خمیر را رول کنید و سپس آنها را در سینی بچینید و روی آن را سلفون بکشید و اجازه دهید نیم ساعت در دمای محیط استراحت کند تا حجم رولها دو برابر شود.
مرحله یازدهم
سپس قسمت دوم خمیر را مانند قسمت اول روی سطح کار پهن کنید و روی سطح آن را از مواد کاستارد بریزید، سپس کل خمیر را رول کنید و سر و ته رول را برش دهید تا صاف شود بعد با کمک نخ دندان روی رول برشهای با اندازه دلخواه ایجاد کنید.
مرحله دوازدهم
حالا یک تخممرغ و مقداری شیر را خوب با هم ترکیب کنید و با یک فرچه روی سطح رولهایی که در قسمت اول آماده کرده بودید بکشید، برای تزئین میتوانید مقداری کنجد یا مغز تخمه آفتابگردان روی آن بپاشید.
مرحله سیزدهم
سپس سینی را در داخل فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کردهاید قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد، بعد ۲ تا ۳ دقیقه گریل را روشن کنید تا سطح شیرینی هم کاملا برشته و خوشرنگ شود.
مرحله چهاردهم
در این مرحله روی سطح تکههای برش داده شده قسمت دوم هم، از مخلوط شیر و تخم مرغ با فرچه بکشید و با کمی شکر و ورقههای برش داده بادام تزئین کنید سپس داخل فر قرار دهید و به روش قبل اجازه دهید تا پخته شود.
مرحله پانزدهم
در پایان شیرینیهای پخته شده را از فر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شوند و به همراه چای سرو کنید.
- منبع :
- darchin_diy